Through the graves the wind is blowing

*Leonard Cohen bukt zich op het podium van het Sportpaleis en blijft even op zijn knieën zitten*

In koor: “Oei, hopelijk geraakt hij nog recht!”

Juni 2013 was het, toen we vol spanning naar het Sportpaleis trokken om de toen al 78-jarige Canadese troubadour Leonard Cohen aan het werk te zien. Hij zag er toen al fragiel uit. Tot hij begon te zingen. Dan vergat je het beeld van de oude man op het podium en hoorde je een wereldstem. Een prachtige herinnering.

Vandaag is Leonard Cohen op 82-jarige leeftijd gestorven. Hij zal gemist worden. Gelukkig hebben we nog hopen legendarische muziek om te herbeluisteren.

En dit maakt van 2016 definitief het zwartste jaar in de muzikale geschiedenis. Na Prince en David Bowie moet alweer een muzikale grootheid het podium verlaten. Kunnen we afspreken dat het nu wel even genoeg is?

Welk nummer van Cohen zet jij vandaag nog eens op?

15 comments

 1. Ooit keek ik eens een film, ik was nog relatief jong, op weg naar mijn afstuderen van de universiteit en het uitzwaaien van het levensveranderende “kot”. Ik vond de film zalig. Maar er was een song bij die me nog altijd kippevel bezorgt : “waiting for the miracle”.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn favoriete song is So long Marianne. Maar ik ben zowieso ook geweldige fan van zijn muziek, en ik voel me ook een beetje triest vandaag door zijn overlijden. Deze week had ik nog zijn laatste cd in mijn handen en heb hem toen niet gekocht en daar heb ik nu al ongelooflijke spijt van. Maar ik had geen geld bij 😉

  Like

 3. Weer een artiest verloren. Ik zag hem op Sint-Pietersplein te Gent een aantal jaar geleden. Ik ben blij dat ik hem nog eens in het echt aan het werk kon zien. Hier staat stubru op én ik hoorde al verschillende nummers van Leonard Cohen.

  Like

 4. Ik heb vanmorgen geluisterd naar verschillende van zijn gekende nummers (daar zorgde Radio 2 voor 🙂 ). Een mooie quote die ik van hem hoorde was: There’s a crack in everything, that’s how the light gets in… Zijn stemtimbre was uniek, heb hem zelf nooit live aan het werk gezien doch kon zijn muziek wel appreciëren vooral naar tekstinhoud. Voor mij blijft vooral ‘Suzanne’ zo’n mooie parel…

  Geliked door 1 persoon

 5. 🙂 Grappig hoe we los van elkaar bijna hetzelfde schreven over Cohen. Ik zag hem ook in 2013, weliswaar in de Ahoi in Rotterdam. Was eigenlijk een cadeau voor mijn vriend die hem in totaal 4x zag, maar ik ben zo blij dat ik hem toch ook 1x heb kunnen zien. Alleen al om Who by fire, een van mijn favorieten van hem, live te horen.

  En ’t mag inderdaad wel even genoeg zijn: op muzikaal gebied (al moet ik toegeven dat Cohens overlijden mij, ondanks zijn leeftijd, meer raakte dan bijvoorbeeld Prince of Bowie), maar ook op o.a. politiek gebied.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s