Bridget Jones’s Baby

“Naar welke film ik vanavond ga? Bridget Jones’s Baby.”
“Bridget Jones… Moet ik dat kennen?”

En dán, lieve mensen, voel je je oud. Bridget Jones kent iedereen van mijn generatie, ook de mannen. (Maar daarom gaan ze er nog niet naar kijken) Toch is het zo gek niet. Ik ben het achteraf gaan opzoeken: voorganger “Bridget Jones: the edge of reason” dateert van 2004. Ruim twaalf jaar geleden dus. Toen was ik nog een gibbertrien van achttien maar ik heb er gisteren daarom niet minder van genoten.

Renée Zellweger is nog even ontwapenend als tijdens de eerste film, Colin Firth heeft volgens mij nog steeds het charisma van een zak patatten en Patrick Dempsey is een waardige vervanger voor Hugh Grant. (Ongetwijfeld een gat in mijn cultuur, maar dit was mijn eerste kennismaking met Patrick ‘McDreamy’ Dempsey.) Al is die laatste eigenlijk onvervangbaar. Ik heb gisteren genoten van een avondje cinema.

En ladies, zijn jullie te verleiden met Bridget Jones? (En vinden jullie ook dat ze steeds voor de foute man kiest?!) En kijken de mannen hier aanwezig mee?

25 comments

 1. Ja! Ik heb hem vorige week ook gezien en ik heb gesmuld! Zo’n toffe film!! Ik was wel meer dan van Hugh Grant eerlijk gezegd, maar dat mocht de pret niet bederven. Ik vond wel dat de acteurs allemaal zo verouderd zijn! M’n vriendin antwoordde fijntjes dat wij misschien ook zo fris niet meer zijn als 12 jaar geleden 😊😊

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat is me ook opgevallen. Ik vond dat vooral Colin Firth er echt héél oud uitzag… Bij Renee Zellweger vond ik dat niet zo, maar ik vermoed dat die de natuur een handje geholpen heeft… 😉

   Like

 2. Ik heb hem toevallig vorig weekend in de bioscoop gezien! Zaten hooguit 5 mannen in de hele zaal, en ik vermoed dat ze door hun vriendin waren meegesleurd haha. Maaar ik vond het een fijne film! Lekker luchtig en genoeg grappige momenten.

  Like

 3. Het verbaasde me ook dat de vorige al zo lang geleden is. Ga volgende week kijken en ben het helemaal eens met de “zak patatten”, maar dat mag ik hier thuis niet luidop zeggen…

  Like

 4. Deze hype is aan mij voorbijgegaan en zegt me ook nu niet zoveel eigenlijk. Ik onthoud vooral de hit van Ellie Goulding ‘Still falling for you’ uit de soundtrack.

  Like

 5. Ahum, als jij McDreamy al een gat in je cultuur vindt, dan wil ik niet weten wat je ervan gaat vinden dat ik nog geen enkel Bridget Jones’ film zag 😉 Ik ken het concept natuurlijk wel, maar bon ja, zelfs mijn lief zag ze al én was zo verbaasd dat ik ze nog niet zag, dat hij spontaan aanbood om eens een filmavond met Bridget Jones te doen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s