Nothing compares to you

Ik: “Ach, straks zullen we wel horen dat dat weer zo’n flauwe grap is. Vorige week was hij toch ook even dood verklaard?
Zus: “Het klinkt écht serieus. Hij is dood. Dood.”
Ik: “Dakanni

Het is nog altijd moeilijk te geloven. 57 was hij nog maar. 57. Dan hoor je niet dood te gaan. Zeker niet als je eigenlijk een onsterfelijke god bent.

Want dat was Prince. Is Prince. Want zijn muziek zal altijd blijven bestaan. De grote hits: Purple Rain, 1999, Cream,… Maar net zo goed die kleine, mooie pareltjes die bijna niemand kent. Blue Light, Tangerine,… Maar dat kleine, leuke mannetje gaan we nooit meer live aan het werk zien. Niet meer op Werchter (mijn eerste keer), niet meer in het Sportpaleis (mijn laatste keer), niet meer op het Sint-Pietersplein.

Grote muzikanten die sterven is altijd een trieste gebeurtenis. Prince was niet zomaar een muzikant. Hij was mijn énige, échte muzikale held. Vaarwel held. Ik ga je missen.

 

22 comments

 1. Ik weet exact hoe je je voelt. Ik had nl. krak hetzelfde gevoel in 2009 toen Michael Jackson stierf. Verschrikkelijk… ik heb Prince één keer gezien, in het Sportpaleis. Grote meneer. 😦

  Like

 2. echt vreselijk. Prince was ook mijn eerste en enige muzikale held. Als je jong bent groei je op met de muziek van je ouders. Totdat je iets hoort dat precies speciaal voor jou gemaakt is, bij mij was dat Prince met het album 1999, een cadeau uit New York en wat voor een.

  Geliked door 1 persoon

 3. zoals ik elders al reageerde, het wordt een tragisch jaar voor (grote) artiesten… 😦
  Prince hoorde niet tot mijn favorieten, ook al heeft hij fantastische nummers gemaakt en was het een klasse-artiest!

  Like

 4. Hoe meer je fan van iemand bent des te erger is het gemis. Dat kan ook zo zijn als hij tot zijn 80ste actief was gebleven en plotseling de geest had gegeven. Ik ben niet snel ergens een echte fan van. Veel muziek vind ik mooi als het maar niet teveel wordt gedraaid. Zo vind ik de barokachtige muziek van Jon Lord (Deep Purple) mooi en ik vond het een paar jaar terug ook erg toen hij overleed. Maar inmiddels is mijn zuster ook overleden op 67-jarige leeftijd en een buurvrouw haalde maar net 50. Beide maakten geen muziek en hebben nooit hits gehad, maar als het zo dichtbij komt doet dat er niet meer toe. En dat terwijl ik vind dat elk mens gelijk is.

  Like

 5. de speculaties over de doodsoorzaak swingen al de hele week de pan uit. Laat ons hopen voor Prince zelf dat het niet te pijnlijk was want als we de kranten moeten geloven….

  Like

 6. Het is gek, hou ouder ik word, hoe minder de dood van artiesten zoals Prince mij iets doet. Ik vind het uiteraard een verlies voor de muziekwereld, maar om nu te zeggen dat het mij persoonlijk raakt en ik er verdriet door voel, dat is helaas niet zo…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s