Eetgewoonten – of hoe het ook gezond(er) kan

bonner, spa, rozijnen, tussendoortje

Beroepshalve zit ik veel in de auto. Heel veel. Elke dag. En dat durft wel eens resulteren in ongezonde eetgewoontes. Mijn standaarduitrusting om de dag aan te vangen (Behalve uiteraard laptop, agenda en andere werkbenodigdheden)? Een lekkere frisse cola, een suikerwafel en vijf euro. Die vijf euro is voor een maaltijd in Quick of McDonald’s. Dat doe ik uiteraard niet elke dag. Maar de laatste weken deed ik het (weer) meer. En ik besefte: hier moet een rem op staan. A volonté cola drinken en frieten eten wreekt zich op een dag. Zowel qua lichaamsgewicht als qua gezondheid.

Rozijnen van Bonner

Dus probeer ik het sinds een tijdje over een gezonde boeg te gooien. Met minder calorierijke dranken én gezondere tussendoortjes. De oplossing werd me zomaar in de schoot geworpen. Op de persdagen van Global Image leerde ik het assortiment van Bonner kennen. Ik kreeg een pakketje opgestuurd en mocht beginnen proeven. Rozijnen stond bij mij gelijk aan jeugdsentiment. Ik herinner me dat wij vroeger vaak rozijnen in huis hadden. De laatste tien jaar heb ik echter geen rozijn meer aangeraakt. (Op de sporadische rozijn op een kaasplankje na, maar die zijn meestal van een bedenkelijke kwaliteit.) De rozijntjes van Bonner katapulteerden me terug naar het verleden.Heerlijke, zachte rozijntjes met een pure smaak. Dé ideale snack tegen de honger. Bonner verkoopt trouwens kleine verpakkingen van 42 gr, een ideale hoeveelheid voor een tien- of vieruurtje. Positief ook: rozijntjes kan je proper eten in de wagen. Niet meer elke week stofzuigen om de kruimels weg te krijgen! Deze vakantie ga ik ook bakgewijs met rozijnen of raisins & berries aan de slag. Ik hou jullie op de hoogte!

The Insiders leerden me dan weer een alternatief kennen voor mijn trouwe cola. Via hen mag ik deze maand Spa Fruit ontdekken: een combinatie van het lekkere water van Spa met puur fruit. Sprankelend, caloriearm en verfrissend!

Welk tussendoortje verkies jij?

27 comments

   1. Zo gek! Ik vind ook wel dat er verschil tussen water is. Maar uiteindelijk is water toch gewoon…water? 🙂 (die limonades is iets anders)

    Like

 1. Ik neem ook vaak een notenmix en/of rozijnen mee voor tussendoor. Al durft dat ook dikwijls een Madeleine cakeje zijn of Sultana koeken. Het wisselt nogal ;-). Ik drink vooral water en heb 1 blikje zero frisdrank mee. Dat is ook brol, maar toch beter dan het echte spul vol suiker denk ik dan… Die spa met fruit wil ik wel eens proberen!

  Like

 2. Tussendoortjes zijn hier heel uiteenlopend, maar een banaan of potje yoghurt blijft een vaste waarde. Rozijnen krijg ik al helemaal niet binnen, dus die laat ik aan mij voorbij gaan.
  Ik vind die frisdranken van Spa echt wel lekker. Nochtans ben ik helemaal geen fan van Spa Blauw, maar ik drink het wel wegens het ontbreken van een alternatief op het werk.
  Woensdag is trouwens zondigdag, dan durf ik al wel eens een suikerwafel eten. Alles met mate, hé?

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik hou het op het werk meestal gewoon op fruit… in de auto kan dat soms moeilijker zijn… druiven of een banaan is meestal wel mogelijk… of een appeltje! Op het werk drink ik ook enkel koffie en water. In de winter soms eens een thee en op warme zomermiddagen al eens een cola zero. We halen dan soms ook wel eens een ijsje 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik probeer er wel wat op te letten en als tussendoortje eerder een appel of banaan te eten in plaats van koekjes. Al weersta ik de verleiding lang niet altijd 🙂 Een potje soja dessert met chocolade gaat er ook altijd wel in 🙂 Verder probeer ik elke dag 1,5l (Vittel)water te drinken, maar die fruitvarianten van SPA wil ik wel eens uitproberen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik opper tegenwoordig meer en meer voor een stuk fruit of een potje yoghurt, dan een koekje. Zover loopt dat goed 😉 maar ik heb dan de ‘miserie’ dat ik meestal na mijn avondmaal nog een dessertje wil eten, en dan WEL een koekje of chocolaatje eet. Huhum.
  En cola light.. maar probeer ook op mijn liter water te letten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Brrrrr, ik gruwel van rozijnen. Ik vind dat zo’n rare textuur in mijn mond. Zelf eet ik heel graag kerstomaatjes of stukjes komkommer als tussendoortje en, als ik eens iets ongezonder ga, een koekje met chocolade. Dat heb ik soms nodig om een zware werkdag door te komen 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. ik krijg altijd de jibbies als ik water met een smaakje zie staan ergens. De kleur, de geur…neen, niets voor mij. Rozijnen daarentegen zou ik met hele hopen in mijn mond gieten!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ik drink gewoon water en of het dan Evian, Vittel, Spa of kraantjeswater is en koffie uiteraard, als tussendoortje, meestal iets wat ik zelf gebakken heb of stukje chocolade,….of een restje van het ontbijt of lunch,….veel succes met je zoektocht 🙂

  Geliked door 1 persoon

 9. ik eet graag rozijntjes, maar koop die in grotere verpakkingen (Boni van Colruyt). Die van Bonner vind ik trouwens wat te droog, Valerie.
  Als tussendoortje eet ik de laatste tijd nu altijd studentenhaver (van dezelfde supermarkt)

  Geliked door 1 persoon

 10. Vaak een stukje pure chocolade, heerlijk met een kopje koffie… ben ik de enige? Ik dacht dat vrouwen verslaafd waren aan chocola…
  Soms ook een banaan of een ander stukje fruit en deze week zelfgebakken cake

  Geliked door 1 persoon

 11. Beetje beroepsmisvorming als diëtiste waarschijnlijk, maar tijdens de week zijn de tussendoortjes altijd gezond: fruit, groentjes, noten en/of gedroogd fruit, maïswafels, een sojayoghurtje, …

  In het weekend is dat al sneller een klein stukje chocolade of iets zelf gebakken 🙂

  Like

 12. Tijdens de week houd ik me gewoonlijk aan gezonde tussendoortjes: fruityoghurt, een stuk fruit, granenreep, raw bite, een handvol (ongezouten) nootjes. Tijdens het weekend wijk ik daarvan al eens af :-). En qua dorstlessers hier thuis vooràl water, in mindere mate frisdrank en bessensap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s