#instafriends?

Instagram, IG, la vie de falderieSociale media… You love it or you hate it. Ik ben fan. Ik heb het allemaal: Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram,… Het ene gebruik ik al wat meer dan het andere. Het ene snap ik al wat beter dan het andere.

Hierboven de beste negen foto’s van 2016. Nu ja… beste? De foto’s met de meeste likes in 2016. Ik vind persoonlijk dat er wel wat leukere foto’s gemaakt zijn het afgelopen jaar, maar goed. Bovenstaande negen foto’s geven wel weer ietsje meer bloot van wie Falderie juist is. Of met wie ze zoal optrekt. 2016 was een leuk jaar en dat zie je ook aan de selectie foto’s. Het afgelopen jaar is er veel gegeten, veel gereisd en veel gegeten…

Helemaal in het begin snapte ik niet wat iemand in hemelsnaam leuk zou kunnen vinden aan Instagram. Al dat gegluur, verschrikkelijk! Intussen ben ik echter helemaal overstag gegaan. Al kunnen sommige dingen me wel wat ergeren. Het volg-ontvolg-spelletje bijvoorbeeld. Vreselijk vermoeiend. Of de nietszeggende commentaren van pipo’s in Amerika en China.

Benieuwd naar meer? Kom gerust verder gluren op mijn Instagram.

Ben jij pro of contra? Als je Instagram hebt, laat hier je naam achter!

29 comments

 1. Ik zit de volle 12 dagen op instagram (haaike_lepetitrequin; heb je net gevolgd), dus de volg-ontvolg-spelletjes en rare Amerikanen of Chinezen ben ik gelukkig nog niet tegengekomen. Heb lang getwijfeld, maar aangezien ik sowieso één foto per dag trek voor project 365, is het daarvoor eigenlijk wel handiger dan mijn blog. En goh ja, dat gluren, dat is bloggen in zekere zin ook, dus die “grens” ben ik al voorbij πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 2. Pinterest voor inspiratie. Instagram voor mooie foto’s. Facebook om op de hoogte te blijven van wat vrienden en kennissen zoal uitspoken. En heel af en toe deel ik wat ik de moeite vind. Maar geen foto’s van mezelf of mijn kinderen. Hoogstens een selfie van een schaduw of een achterkant of zo.

  Like

 3. ja dat volgen-ontvolgen en dan zo van die webshops die je volgen en dan na twee dagen zijn die ineens weer weg als je ze niet terugvolgt. Je kunt ook volgers “kopen”. πŸ˜€

  Like

 4. Pro Instagram !! πŸ˜‰ M’n blog (www.peterdegroof.com) linkt naar Instagram. Kan jij makkelijk zien wat je 9 “beste” foto’s waren qua likes? Bedankt voor de fijne blogpost, erg goed. Dankzij jou ga ik maar ‘ns nadenken of ik niet méér moet doen met instagram ! πŸ™‚ groeten, Peter

  Like

 5. Zelf vind ik Flickr een pak professioneler, veelzijdiger en minder vluchtig dan Instagram. Ook dat rare formaat van Instagramfoto’s staat me tegen. Kortom: Flickr wint het by far van Instagram.

  Like

  1. Ik wist niet dat Flickr nog bestond… πŸ™‚
   Is inderdaad minder vluchtig, meer professioneel. en misschien nog belangrijker: je kan er ook foto’s van het publiek afsluiten dacht ik? Ideaal om reisfoto’s etc te bewaren…

   Like

 6. Ik heb een haat-liefde-relatie met sociale media, maar puur omdat ik er teveel tijd op doorbreng. Facebook heb ik nu beperkt tot mijn pc en ik heb precies al veel meer tijd.

  Ik ben wel fan van instagram, snapchat en twitter. Vooral snapchat maar daar heb ik niet zoveel vriendjes πŸ˜₯

  Ik denk dat we elkaar al volgen op instagram.

  Like

 7. Ik (@chezmademoisellejulie) vind het ook wel plezant op Instagram, al is het soms wel heel picture perfect. Voor mij is het een beetje zoals door een magazine bladeren, als een medium om me te laten inspireren door mooie prentjes. En meestal lukt dat wel!

  Geliked door 1 persoon

 8. Haatverhouding met twitter, niet omwille van de nieuwsgerelateerde zaken, maar omwille van de onzin die erop gezwierd wordt…instagram, ja, leuke foto’s (lieve1966) en FB zeer beperkt!
  Fijn weekend!

  Like

 9. Ik ben pro! Instagram zeker. Pinterest voor inspiratie (in de keuken, maar ook in mijn kleerkast), Twitter om eens te scrollen maar niet zo actief en Facebook zegt me steeds minder.
  Maar Instagram = veel hartjes πŸ™‚ (dezelfde ergernissen ook, ja!)

  Geliked door 1 persoon

 10. Ik ben helemaal PRO, maar dat zal je wellicht niet verbazen! Ik heb het bijna allemaal, denk ik. Het ene gebruik ik al wat vaker dan het andere. Instagram voor mooie foto’s, maar ook voor inspiratie en om contacten te leggen. Facebook om op de hoogte te blijven van vrienden en familie, maar ook om te gebruiken voor mijn blog en bijberoep. Twitter is wat naar de achtergrond verdwenen, maar ik check het nu toch wat vaker dan anders. Pinterest gebruik ik echt wel als virtueel prikbord. Vroeger schreef ik alles op of verzamelde ik vanalles in een map, nu kan dat allemaal online: geweldig! Soms heb ik wel wat sociale media-moeheid, als dat al iets is. Soms is het ook allemaal een beetje tΓ© perfect en dat moet nu ook weer niet.
  Handles zijn quasi overal @kellysteenlandt! πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s