Terug in de tijd met Disney# 6: 101 Dalmatiërs

Tijd om nog eens in ons blik nostalgie te grabbelen. De afgelopen maanden haalde ik al enkele oude Disneyfilms vanonder het stof. Vandaag is het weer tijd voor eentje: 101 Dalmatiërs.

Cruella De Vil

Eén van de meest memorabele Disneypersonages is voor mij zonder twijfel Cruella. Ik denk dat ik 101 Dalmatiërs voor het eerst zag toen ik een jaar of tien was. Geloof mij: van Cruella heb je als klein meisje schrik. Cruella De Vil was dan ook een liedje dat wij met veel enthousiasme konden meezingen.

Verrassend eenvoudig

Als kind vond ik de films van Disney telkens magisch. Het is leuk en grappig om nu, jaren later, eens opnieuw op te zoeken waarover het verhaal ook alweer ging en wat er in elke film gebeurde. Kinderlijk eenvoudig als je het nu leest. En daar zit ongetwijfeld de grote sterkte van Disney. Heerlijk om de verschillende fragmenten op YouTube nog eens opnieuw te bekijken!

Wie vonden jullie de beste slechterik in de films van Disney?

 

23 comments

  1. Moeilijke vraag. Cruella de Vil vond ik behoorlijk eng. Of Ursula, de zeeheks uit De Kleine Zeemeermin met haar sidderalen. Ik was (en ben nog steeds) een watje eigenlijk :p

    Like

Plaats een reactie