Terug in de tijd met Disney #7: Bambi

Het magische universum van Disney heeft nog heel wat pareltjes die hier niet zijn besproken. Een van de ultieme films van Disney is ongetwijfeld Bambi. In mijn herinneringen kwam de film uit toen ik nog een klein kindje was, maar blijkbaar dateert de film al van 1942.

De scènes die ik me nog goed herinner zijn die waarin de moeder van de kleine Bambi wordt doodgeschoten én het moment waarop Bambi zijn hertenmeisje Feline ontmoet. Net als onlangs bij de 101 Dalmatiërs schrik ik er weer van hoe verrassend eenvoudig Bambi in elkaar zit. De herinneringen zijn vaak mooier dan de realiteit.

Welke Disneyfilm zal jij voor altijd koesteren?

10 comments

  1. Volgens mij heb ik Bambi nog nooit gezien. Belle en het Beest was mijn eerste Disney in de cinema, Jungle Book de eerste op video denk ik. Toppertjes met supermooie muziek!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s