Liebster Award – Discover new blogs

liebster awardDe Liebster Award is hier al wel eens gepasseerd, maar toch was ik weer erg blij dat ik hem kreeg van Kim. Hartelijk dank Kim! Ik zag meteen een overeenkomst tussen Kim en mezelf: allebei uit de Antwerpse Zuidrand, allebei verhuisd naar het mooie West-Vlaanderen. Dat zijn de goeikes hé… 😉

De Liebster Award dus… Deze virtuele award wordt doorgegeven van blogger naar blogger. Op deze manier leer je heel wat leuke, nieuwe blogs kennen. Here we go!

 • Waarover gaat je blog en wat wil je ermee bereiken?

Een logische vraag aan een blogger, maar meteen ook een moeilijke. Ik heb een persoonlijke blog waarop ik schrijf over alles wat ik mee maak, wat me raakt en waar ik mee bezig ben. Veel dingen zijn, denk ik, ook voor jullie wel herkenbaar. (Hoop ik…)

 • Wat is volgens jou de mooiste reisbestemming?

Daar ben ik nog niet helemaal uit. Als ik kijk naar waar ik al ben geweest, ga ik – denk ik – voor de Côte d’Azur. Wonderschoon. Maar dichter bij huis hou ik – ook in Frankrijk – van Parijs. Ook wondermooi. Helemaal anders, maar beide plaatsen hebben een plekje in mijn hart.

 • Wat is het meest gênante moment dat je op reis hebt meegemaakt?

We gaan terug in het verleden, naar het gezegende jaar 2004 (of toch ongeveer die periode). Jessy en ik gingen voor het eerst echt helemaal alleen op reis. Omdat we wat op ons geld zaten én omdat we redelijk laat boekten, viel de keuze op Tunesië. Waarom ik nooit meer naar Tunesië trek lees je hier.

Het meest gênante moment dus… Op de laatste dag lagen we gezellig te zonnen. Druk gedoe wat verder: bleek dat er twee toeristen hun vliegtuig gemist hadden. Uitgelachen dat we die mensen hebben. Wie mist er nu in hemelsnaam zijn vliegtuig? Dat moesten wel twee domkoppen zijn. Wel… die twee debielen… dat waren wij. Gejankt dat ik heb. Ik. Wou. Echt. Weg! Gelukkig zijn we diezelfde avond toch weer huiswaarts kunnen keren, mits een kleine meerkost. (Alles opgeteld hadden we – achteraf gezien – dus eigenlijk een duurdere bestemming kunnen kiezen…)

 • Wat staat er bovenaan jou travel-bucketlist?

Ik schreef er onlangs al over, hier. Rusland. Dat is werkelijk mijn droombestemming. Ik hoopte deze zomer te kunnen gaan, maar wellicht zullen we onze reis toch wat uitstellen. Tot er wereldvrede is. (Of tot ik té ongeduldig word) Ik bekijk het maar positief: verlangen is ook iets moois.

 • Met welke bekende persoon wil jij wel eens op een onbewoond eiland stranden en waarom?

Tot vorige week zou ik zonder nadenken Prince geantwoord hebben. Omdat hij de enige bekende persoon is, die al zowat mijn hele leven meegaat. Ik viel voor hem rond mijn twaalfde en die liefde is nooit meer verdwenen. Omdat hij een muzikaal genie is, een podiumbeest en een (op een bizarre manier) lekkere vent. Maar helaas… Hij is niet meer. Een andere naam kan ik hier niet geven, dat zou aanvoelen als ontrouw.

 • Welk lekker recept heb je in het buitenland leren kennen?

Hier zet ik mijn joker in. Ik denk niet dat ik in het buitenland al een lekker recept heb leren kennen. Ik ben aartsconservatief als het over eten gaat en ik ben doodsbenauwd van eten dat ik niet ken. Ik ben dus al blij als ik op reis lekker kan eten en geen honger moet hebben.

 • Welke 3 liedjes staan er zeker op jou mp3 als je op reis vertrekt?

Een mp3 heb ik eigenlijk nog steeds niet. Ik zweer bij echte cd’s. De laatste jaren gaat Musicology steevast mee, Paris van Zaz en iets van de heerlijke Hugh Laurie.

 • Ik ga op reis en ik neem mee…..Welk bizarre item kan jij niet missen en waarom?

Bizarre items zitten er nooit in mijn valies. Ik vertrek nooit zonder lader voor mijn gsm, dat is zowat het belangrijkste item dat ik mee heb.

 • Stel je mag morgen je droomjob kiezen, wat zou je worden?

Ik geloof niet in dé ultieme droomjob. Elke job heeft zijn voor- en nadelen. Er zijn altijd dingen die je graag zal doen en dingen die je minder graag doet. Collega’s die je graag hebt en collega’s die je minder graag hebt. Ik ben momenteel gelukkig met de job die ik doe en het leven dat ik daarnaast heb. Beetje saai?

 • Aan welke tourist-trap zou jij je niet meer laten vangen?

Een rondleiding in een van de grote champagnehuizen. Hebben we één keer gedaan. Peperduur, je leert helemaal niet zoveel bij en achteraf krijg je één klein glaasje champagne. Geef mij dan maar een leuke trip langs kleinere champagnehuizen waar we verschillende soorten kunnen proeven én kopen. (Waardoor het nóg slechter is voor ons budget, maar we hebben er wel meer plezier aan…)

Het leuke aan deze award is dat ik hem natuurlijk ook weer aan iemand anders mag doorgeven.

Ik nomineer met graagte een paar leuke blogs die ik vrij recent heb leren kennen:

Mijn vragen voor jullie:

 • Wanneer en waarom ben je beginnen bloggen?
 • Elk blogbericht van jou moet iedereen gelezen hebben?
 • Staat er een reis op het programma deze zomer? (Naar waar?)
 • Wat is je mooiste concertherinnering?
 • Lees je een krant? En welke?
 • Wie is je grootste voorbeeld?
 • Als je voor je bloglezers zou moeten koken, welk gerecht zou je voor ons maken?
 • Wat vind je het meest inspirerende citaat?

 

13 comments

 1. Leuk om te lezen! Vooral het we-hebben-ons-vliegtuig-gemist verhaal haha 😛 En ook grappig om te weten, jij bent er dus één van: wat de boer niet kent dat eet hij (of zij in dit geval) niet 😀

  Like

 2. Wat tof om jou antwoorden te lezen. Ik denk niet dat ik veel mensen ken die nog naar echte cd’s luisteren, maar het heeft zeker zijn charmes. Ik ben blij dat ik zelf nog nooit een vlucht gemist heb, alhoewel het al een paar keer niet veel gescheeld heeft. Ik kan je verzekeren dat afgeroepen worden als “last call” op de luchthaven en dan de walk of shame doen op een vlucht vol boze mensen die op je wachten, ook kan tellen als gênant moment.

  Like

 3. Leuke antwoorden! Ik ga zeker de blogs eens bekijken aan wie je het doorgeeft, want ik ken ze op het eerste zicht niet. Altijd leuk, zo van die aanbevelingen 🙂

  Like

 4. Heel interessant. Rusland als droombestemming heb ik nog niet gehoord tot nu toe. En ik heb juist wel een goeie ervaring met n bezoek aan n groot champagnehuis.. Was precies n attractie, in een ronddraaiend karretje en al.. En onze hond (n Westie) mocht zelfs mee, zelfs zij zat braaf op mn schoot rond te kijken!

  Like

 5. ik ben al blij dat je schrijft dat West-Vlaanderen mooi is, want de meeste mensen vergeten vaak hoe mooi het is in eigen omgeving… 😉
  Rusland, niet meteen een droombestemming voor de meeste mensen denk ik zo.
  Onze muzieksmaak stemt niet direct overeen, Valerie. Gelukkig geen bezwaar om elkaars blog te volgen… 🙂
  Zo’n bezoek aan een groot champagnehuis is wel eens interessant, maar 1 keer is dan wel genoeg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s