Falderie gaat niet meer naar Tunesië

Geen idee hoe het komt, maar de laatste dagen ben ik met iedereen over vakantie aan het spreken. En dan komen de herinneringen van eerdere reizen terug.

Een van de meest memorabele reizen die ik wel heb gemaakt was de reis met mijn goede vriendin Jessy naar Tunesië. Zij was net achttien geworden, ik was nog zeventien. Onze eerste reis zonder familie of reisorganisatie. We keken wat op onze centen, waardoor de keuze op Tunesië viel. Gek verklaarden onze ouders ons. We lachten wat met hen en vertrokken.

Over Tunesië kan ik kort zijn: mooi land. We reden op een kameel (of dromedaris?) in de woestijn, ik sloeg een dief recht in zijn gezicht in een soek in Tunis (echt gebeurd!) en we verkochten onszelf net niet voor honderd kamelen. Toch vermoed ik dat geen van ons beiden ooit nog naar Tunesië zal terugkeren. Want de mannen daar, die vonden we walgelijk. Dat ze twee jonge, single meisjes op straat zouden aanspreken, daar hadden we wel rekening mee gehouden. Maar in ons hotel – zo dachten we naïef – daar zouden we veilig zijn. Mis dus. Het begon al meteen het eerste uur.

Heel laat ’s avonds waren we geland. We kwamen in ons hotel aan waar een vriendelijke man ons de sleutels van onze kamer bezorgde. Vriendelijke kerel zeiden we nog. We hadden nog maar net onze koffer neergezet of de telefoon ging. Jawel, de receptionist wilde nog iets gaan drinken. Hebben we dus niet gedaan. Nog erger was de animator van het hotel. Die achtervolgde ons overal waar we gingen, fluisterde constant “Je t’ adore” in mijn oren en probeerde ons ’s avonds mee te lokken om alcohol te gaan drinken met zijn vrienden. Foute boel. Akelige mensen. Gelukkig was er de oudere barman die ons onder zijn hoede nam en dat jong gespuis wegjoeg. Misschien is daar mijn liefde voor oudere mannen ontstaan?!

Toen we daarenboven ook nog eens onze vlucht richting Brussel misten, waren we zeker: Tunesië ziet ons nooit of te nimmer nog terug.

22 comments

 1. Vreselijk lijkt me dat, zo lastig gevallen worden. Ik hoorde al gelijkaardige verhalen uit andere zuiderse en Midden-Amerikaanse landen. Vaak volstaat het dat er maar één man bij is en ze laten u gerust. In het vervolg dus mij meepakken 😉 Ik ben een kei in het dragen van valiezen!

  Like

 2. Inderdaad, vreselijk… Ik ben er nog nooit naartoe geweest en ben het ook niet van plan… Maar ik kan me voorstellen dat het een bestemming is die je als 18 jarige makkelijk kiest omwille van budget redenen.

  Like

 3. Ik snap nooit wat mensen in al die landen willen gaan doen op vakantie. Misschien mooi om eens te zien, maar met de mentaliteiten en godsdiensten op zich, zou je mij daar nooit naartoe krijgen, zelfs niet al zou ik de reis volledig betaald cadeau krijgen…

  Like

 4. Mijn reis naar Djerba was even memorabel om dezelfde reden. Een luilekkerreisje in een all-in resort dacht ik. Tot de sportmonitor én de jongen aan het buffet vervelende avances begonnen te maken. Het ergste is dat er nog steeds vrouwen zijn die daarin trappen, zoals onlangs bleek uit een Telefacts-reportage…

  Like

 5. Arggrrr ik heb dat in Egypte met een vriendin gehad. Ik ben 2 jaar geleden met het lief naar Djerba geweest. We wilden eens een ‘we doen niks – all in vakantie’. Dat doe ik nooit meer. Ik verveelde me, hoewel ik veel heb kunnen lezen en telkens het lief aan het volleyballen was of iets in die stijl, stonden die van de animatie met vunzige voorstellen in te fluisteren. Degoutant !

  Like

 6. mij zegt Tunesië niets. Geen enkel Noord-Afrikaans land eigenlijk. Al zullen daar ook wel vele bezienswaardigheden zijn.
  En als ik de mentaliteit van de mensen hier lees… 😦

  Like

  1. Tja… ik heb het gevoel dat je een vorm van racisme insinueert, maar daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het is gewoon echt niet leuk om zo door mannen te worden behandeld. Of dat nu Belgen, Tunesiërs, Amerikanen of Chinezen zijn. Tunesië is bv. best een mooi land, maar ik zal er nooit meer naartoe gaan, om die reden.

   Like

   1. oei, nee hoor Valerie. Ik had helemaal geen racisme bedoeld. Ik ging gewoon af op wat jij schreef. Dat de mannen daar de (jonge) vrouwen als loslopend wild beschouwen vind ik een foute mentaliteit.

    Like

 7. Het is geen excuus, ook geen racisme maar visie op vrouwen en mannen vormt nu eenmaal een verschil in verschillende landen in de wereld. Met wat er deze week gebeurd is, schrappen we Tunesië voorlopig ook maar even van onze lijst vakantiebestemmingen voor binnenkort.

  Like

 8. haha zo herkenbaar! Heb ik ook meegemaakt met een vriendin, maar dan in Sharm el Sheik. Al zijn jullie precies wel meer kamelen waard.

  Like

 9. hoi Mensen,

  ik en mijn vriendin zitten momenteel on alhambra seabem hotel 3de dag all
  in.

  hotel valt mee,, geen wifi op de kamer!!

  eten jaa goed.., personeel totaal niet vriendelijk!!, echt boeren vies kijken geen lach..

  buiten hotel nv Sousse echt ramp!! straten stinken, taxi chauffeurs niet vriendelijk laat staan verkopers!!

  opdringerig!!, laten mensen niet met rust!!, ne mens kan niet op gemak wandelen vr 5 min!! echt klote!!

  elke minuut aangesproken die mensen nemen geen neen aan!!degoutant heb dikke spijt dat ik niet vooraf me geinformeerd had!!

  wel mooie zee..triestig tunesie echt blijf hier weg mensen..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s