Het nieuwe tv-seizoen: T.

T., één, koen de bouw

De Bunker heeft er intussen al drie afleveringen opzitten. Ik blijf kijken, al ben ik nog altijd niet helemaal overtuigd. Afgelopen zondag keken we naar de concurrentie: op één is intussen ook een nieuwe fictiereeks van eigen bodem gestart: T.

Koen De Bouw en Ella Leyers spelen de hoofdrol in deze nieuwe serie. De Bouw speelt Jasper Teerlinck, een eigenzinnige maar uitermate intelligente professor in de criminologie aan Universiteit Antwerpen. Ella Leyers is inspecteur Donckers van de Federale Gerechtelijke politie. In de eerste aflevering focust Donckers zich op een verkrachtingszaak. Wanneer ze die maar niet opgelost krijgt, roept ze de hulp in van de professor. Wellicht de start van een intensieve samenwerking.

Wat we ervan vonden? Ik was meteen mee met de reeks. Het ging vlot, snel en werd op geen enkel moment langdradig. Ik ben wellicht één van de enige Vlaamse vrouwen die niet warm wordt van Koen De Bouw (té gladjes), maar als Jasper Teerlinck schittert hij echt. Een heel bizar personage dat me meteen deed denken aan Monk. Een intrigerende reeks. Bij momenten wat bizar en lachwekkend, maar verfrissend voor een Vlaamse reeks. Met overigens ook een heerlijk acterende Carry Goossens.

Een nieuw vast televisiemoment op zondag – want er zijn blijkbaar ook al plannen voor een tweede seizoen!

Keken jullie?

Foto: Eén

20 comments

 1. Ja, ik heb gekeken. Vooral omdat ik ook in de serie gefigureerd heb, was ik uiteraard nieuwsgierig. En ja er zijn al opnames voor het 2 de en ik denk ook een derde seizoen bezig. Want er kunnen zich nog steeds figuranten inschrijven.

  Like

 2. Niet gezien. Ik ben niet zo aan Vlaamse series, met uitzondering van die waar ze authentiek Vlaams spreken (lees: West-vlaams). Dat halfslachtig mengelmoesje tussen Antwerps, Leuvens en Mechels en zogezegd Algemeen Nederlands hangt mij na vijf minuten mijn strot uit. Wie prààt er zo in godsnaam? Sorry, ik laat mij even gaan, ‘k ben daar gevoelig aan.

  Geliked door 1 persoon

  1. Kijk, daar krijg ik nu ook het vliegend schijt van, zie. Als een West-Vlaming zijn mond opendoet op de VRT moeten er onderschriften onder. Een serie als Thuis bijvoorbeeld, waar het scheefste AN wordt gesproken, moeten we zomaar consumeren. Bwah!
   Maar bij T. heb ik er geen last van gehad, integendeel. Zeer intrigerend!

   Like

  2. Ik spreek dat wellicht, want ben van Vlaams-Brabant (kanten van Leuven) en ondertussen naar Mechelen verkast en zowel in Antwerpen als Leuven gestudeerd. Echt dialect heb ik nooit gesproken, maar ik heb wel van overal wat klanken, woorden en begrippen overgenomen. Maar ik zou er ook geen problemen mee hebben als zo’n dingen ondertiteld zouden worden. Eerlijk is eerlijk, ik versta geen West-Vlaams, maar ik begrijp dat niet iedereen ‘Antwerps’ en afgeleiden spreekt 😊.

   Like

 3. Beetje uit het oog verloren, maar iets zegt me dat ik hiervoor wel eens de ‘Ooit Gemist’ zou durven gebruiken.
  Verder kijk ik vooral uit naar ‘Bevergem’ (eind deze maand op Canvas als ik me niet vergis).

  Like

 4. De bunker hadden we opgenomen tijdens onze vakantie en nu na de eerste aflevering bekeken te hebben gaan we zeker niet meer verder kijken: simplistisch, ongeloofwaardig van opzet met karikaturale personages. T. hebben we gemist helaas..

  Like

 5. Gekeken en ik loop niet zo warm van Juffrouw Leyers. Ik ben wel compleet te vinden in het concept … hopelijk wel niet altijd te voorspelbare verhaallijnen 😉

  En de Bunker, ik vrees dat ’t gaat eindigen op een de B(l)un(k)(d)er maar tja, ook ik blijf kijken 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s