Falderie en boontjes…boontjes…alweer boontjes

Voor mijn job zit ik vaak in de wagen. Vooral ’s ochtends vind ik dat een aangename plek om te vertoeven. Dan wordt er immers nog echt gepraat op de radio. Een van mijn favoriete programma’s is Hautekiet. Het gaat vaak over onderwerpen die me interesseren (en zelfs als dat niet het geval is, is het nog altijd beter dan een of andere vrolijke ochtendshow waar ik zonder twijfel slechtgezind van zou worden).

Vandaag ging het over Hello Fresh, Smartmat en gelijkaardige diensten. Die maaltijdboxen lijken meer en meer populair te worden. Ik begrijp de hype niet helemaal. Mensen beweren vaak te weinig tijd te hebben om naar de winkel te gaan. Dat is een argument waar ik weinig voor voel. Hoe lang duurt het om naar de winkel te gaan? En als je echt zo weinig tijd hebt, dan ga je toch gewoon één keer per week winkelen voor de rest van de week?

Het énige argument waar ik me wel in kan vinden, is het argument “geen inspiratie”. Eten moeten we immers elke dag. Zeven dagen op zeven, twaalf maanden per jaar, 365 dagen. En dan komt er opnieuw een jaar aan met (meestal) evenveel dagen. Ik heb ook niet altijd inspiratie. Waardoor mijn huisgenoten soms wel eens mopperend durven opmerken “zijn’t nu weeral boontjes?” (Maar dan in’t West-Vlaams!)

Ik vind boontjes namelijk lekker én gemakkelijk. En je kan toch moeilijk elke dag een andere groente klaarmaken? Dus eten wij wekelijks minstens één keer boontjes. Soms ook twee keer, maar dan zijn het de ene keer groene boontjes en de andere keer boterboontjes. Ik blijf koppig aan mijn boontjes vasthouden, maar ik wil best proberen er variatie in te brengen. Gisteren mengde ik er bijvoorbeeld wat paprika tussen.

Daarom roep ik nu jullie hulp in: hebben jullie tips om de boontjes wat exotischer te maken? Er zijn mensen in deze wereld die jullie dankbaar gaan zijn voor deze tips!

21 comments

 1. Uh nee, sorry 🙂 Ben wel heel benieuwd naar de antwoorden! Ik ben niet zo een kookwonder namelijk. Hier in Colombia trouwens maken ze bruine bonen en linzen superlekker klaar. Geen idee hoe, maar het is lekker. Ook cocosrijst is superlekker maar ook geen idee hoe je het maakt. Zelf maakte ik de boontjes altijd met tomaat en paprika en rijst. Hartstikke lekker!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben ook een beetje een gewoontedier eigenlijk, als het op koken aankomt. Er zijn nu eenmaal dingen die ik liever lust dan andere. Boontjes horen daar niet echt bij. Maar broccoli daarentegen, en wortels en spinazie! Zou ik elke dag kunnen eten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wil gerust één keer per week bij jou boontjes komen eten, super lekker! Ik maak ze soms ook klaar voor de dag nadien, dan maak ik er een slaatje van met tomaat, komkommer, champignons,…

  Like

 4. Gek toch die gewoontes, hier eten we zelden boontjes (hoewel ik het wel lekker vind) maar wel wekelijks appelmoes en witloof. Tips heb ik dus niet. Hellofresh deed ik al een paar keer maar gewoon omdat het makkelijk is.

  Geliked door 1 persoon

 5. Vandaag was het bij ons ook boontjesdag! Omdat ze al wat afgekoeld waren (ik kan niet goed plannen tijdens het koken) gooide ik ze mee in de pan met uien, oranje paprika en gebakken patatjes. Dat gaf een smakelijk en kleurrijk resultaat!
  En als ik weer eens geen kookinspiratie heb (vazk dus), dan val ik altijd terug op quiche. Snel, makkelijk, lekker.

  Geliked door 1 persoon

 6. Enkele weken geleden kwam ik tijdens een uitje met mijn zoon wel drie keer een boontjesvrachtwagen tegen. Ik dacht even dat het daarover ging gaan bij de aanvang van je post! Ik eet dat ook megagraag!

  Like

 7. Hmm, ’t zal kwestie van gewoonte zijn maar ik hou er wel van om elke dag een andere groente klaar te maken. Als ik twee weken na elkaar dezelfde groente zou maken denk ik dat mijn lief dat al zou merken ‘hoe we hebben dat vorige week nog maar gegeten’ :p
  Daarom ben ik wel fan van die maaltijdboxen, bespaart me het hele ‘welke groenten zijn er nu in seizoen en wat kan ik ermee maken’-tijdsverlies 🙂
  Maar boontjes dus! Ik maak het soms met pindasaus klaar, genre gado-gado (een Indonesisch gerecht). Voorbeeld van receptje: http://robxead.plazilla.com/page/4295019775/indonesische-recepten-zelf-heerlijke-gado-gado-maken (ik doe er wel bijlange niet zoveel verschillende groensels in! Maar dus boontjes en pindasaus passen echt goed bij elkaar!)

  Like

 8. Ik wist trouwens tot drie jaar geleden niet dat boterboontjes bestonden! Thuis nooit voorgeschoteld gekregen maar mijn schoonmama maakt het geregeld klaar en mmmm ik heb nogal iets gemist! Vind ik nog lekkerder dan groene boontjes.

  Like

 9. Ik probeer net iets meer variatie in het menu te steken na de opmerkingen ‘is het nu weeral pompoen?’, ‘wééral prei?’… Een bloemkool, daar eten we dan wel 2 dagen van, dan moet ik naar twee receptjes op zoek, maar die zitten wel ergens in mijn arsenaal.
  Die boontjes daarentegen. Meestal kook ik ze met vier teentjes look (tip van onze vriendin Pascale), soms stoom ik ze, dan weer eens met een ajuintje in een klontje boter of in de zomer in een koude aardappelsalade met rode ajuin en (zelfgemaakte) mayonaise. Of zoals hierboven al vernoemd, met een beetje paprika. Of pancetta is ook een leuke aanvulling.

  Smakelijk!

  Geliked door 1 persoon

 10. boontjes eet ik ook wel graag, maar je kan die toch niet het hele jaar door eten? Tenzij je van die buitenlandse (extreem dure!) boontjes koopt dan.
  Exotischer maken? Misschien wat paprikastukjes doormengen, of mais?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s