To Coyote or not to Coyote?

snel

Ik doe werkelijk waar mijn best. Maar heel soms vergeet ik het toch weer even en gaat mijn voet dieper in het gaspedaal. *flits* Weeral een boete. Zestig euro deze keer. Zonde, zonde, zonde.

Het is een constant gevecht op de baan, die snelheid juist houden. Cruise Control helpt al wat, maar ik vind het oersaai om zo te rijden. Nen automatique zou echt niets voor mij zijn. Bij mij mag het vooruit gaan. Zeker ’s nachts erger ik me blauw aan die 120  km/uur op de snelweg. Op dat vlak zou leven in Duitsland een zegen zijn.

Beroepshalve doe ik heel wat kilometers. Daarom wordt het tijd om naar een echte oplossing te zoeken. Vandaar mijn vraag: heeft iemand ervaring met Coyote? Ik overweeg serieus om me er eentje aan te schaffen. Bye bye boetes en ik geloof echt dat het je ook veiliger kan doen rijden.

22 comments

 1. Ik heb niet het minste greintje medelijden met hardleerse hardrijders. De boete kan dientengevolge niet hoog genoeg zijn.
  Overdreven snelheid is nog steeds de belangrijkste oorzaak van ongevallen op de Belgische wegen. Niet alleen de bestuurders van het voertuig worden getroffen. De meeste slachtoffers vallen onder de passagiers van het voertuig, inzittenden van een aangereden voertuig en de aangereden personen.

  Tot zover mijn preek.
  (O ja: beroepshalve leg ik jaarlijks gemiddeld 60.000 ongehaaste kilometers af.)

  Geliked door 2 people

  1. Tot op zeker hoogte kan ik je daarin volgen. Ik vind dat er echter een verschil is tussen dronken rijden, te snel rijden in de bebouwde kom of te snel rijden op de autostrade. Ik sta er helemaal achter dat die eerste twee streng bestraft worden, dat is levensgevaarlijk. ’s Avonds laat te snel rijden op de autostrade, daar zie ik persoonlijk geen graten in. (Net zoals we ons moeten afvragen of het nodig is tegen 30 per uur op zondagochtend voorbij een school te rijden i.p.v. de 50 per uur die je een halve kilometer verder wél mag rijden. En zo zijn er net zo goed plaatsen waar je 70 mag rijden wat ik daar dan weer veel te snel vind…)

   Maar bon, dat is een eindeloze discussie. En ik heb zo vaag het gevoel dat ik best géén discussie met jou begin over te hard rijden en verkeer… 😉

   Like

   1. Net die interactie maakt het bloggen boeiend, vind ik. 😉 Maar goed, geen discussie. Tenslotte is dit geen forum. En ook: elk heeft recht op zijn eigen mening, natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

 2. Tja, standaard rij ik meestal iets van 10 km te hard buiten de bebouwde kom. Weinig boetes gehad gelukkig. Cruise control is idd saai maar voorkomt wel boetes, mits juist ingesteld natuurlijk…

  Like

 3. Yup wij hebben er één. Doen zou ik zeggen, echt handig dat ding. Bij ons is het vooral voor mijn man en ik snap dat wel hoor als je elke dag lange uren werkt en na je werk nog eens in de file moet staan… Dan is hij blij dat hij eindelijk kan doorrijden om hopelijk nog de kinderen te zien voor ze naar bed moeten.

  Like

 4. Mijn broer heeft er een, maar onlangs zat ik bij hem in de wagen te tetteren en hij had het signaal niet gehoord, bingo!

  Like

 5. ik neig eerder naar de visie van Menck.
  Maar eigenlijk moeten we ons meer ergeren aan het onlogische gebruik van verkeersborden en regels. Je moet maar eens (zoals ik) strikt de snelheidsregels volgen. Is écht om moedeloos van te worden als je gewestwegen volgt. De opeenvolging van 90/70/50 zonder de minste logica tegenwoordig…niet te doen!

  Geliked door 2 people

 6. Goed idee van Narda, vind ik. Geen ervaring met Coyote. Mindfulness cd beluisteren terwijl je achter het stuur zit, weliswaar met de ogen open, kan ook wel eens helpen

  Like

 7. To Coyote: no doubt about it!

  Maar dan enkel in combinatie met ‘ik let alsnog op mijn rijgedrag want niet elke flitslocatie zit in de coyote dus ik kan nog steeds verrrast worden & bovendien is aangepast rijgedrag ook vooral veiliger ;)’.

  Like

  1. Om eerlijk te zijn zit ik nog steeds in de twijfelfase… Ik probeer mijn leven namelijk te beteren en niet te snel meer te rijden. In dat geval zouden het zotte kosten zijn. Maar ja… zal het me wel lukken?! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s