Bye bye Italy

Mijn oma – waar ik moeke tegen zeg – zegt altijd: als ge thuis niet gelukkig zijt, dan zult ge het nergens zijn. Niet dat zij het voorbeeld is van de oma die gelukkig in haar schommelstoel zit te breien. Haar agenda is namelijk drukker dan die van de meeste van ons, met lunchafspraken, bridgenamiddagen en nog zoveel meer. Maar ze heeft wel gelijk denk ik. Als je thuis niet gelukkig bent, zal je dat 500 km verder ook niet zijn. Ik hoor veel mensen klagen dat hun zomerreis in het water is gevallen. Natuurlijk is dat balen. Maar laat ons tegen dan hopelijk vooral blij zijn dat we er door zijn gekomen en dat we weer van de kleinere dingen des levens kunnen genieten. Een heerlijk glaasje op een plaatselijk terrasje bijvoorbeeld. En laat ons dat jaarlijkse vakantiebudget dit jaar gebruiken om onze lokale handelaars en ondernemers te steunen. Want ze gaan het verdomd hard nodig hebben. Italië, Mexico en Lanzarote kunnen nog wel eventjes wachten.

Ik heb gemakkelijk praten kunnen jullie natuurlijk denken. Deze zomer moet ik bevallen, dus een vakantie was sowieso niet evident. (Al gingen we er wel een weekje op uit trekken) Mijn vakantie ís echter al in het water gevallen. Twee weken geleden zou ik immers voor een goede week in Italië hebben gezeten. Op bezoek bij familie en vervolgens enkele dagen in Bergamo of Milaan. Italië is echter al langer een duidelijke no-go. Dus ook wij hebben met pijn in het hart onze reisplannen opgeborgen.

Nog eventjes doorbijten allemaal en dan kunnen we weer – stap voor stap – ons oude leven opnemen. Met die vakantie zit ik intussen niet zo in. Wel met de dreiging van de mondmaskers. Terwijl ik dit schrijf zit ik immers in het ziekenhuis voor een suikertest. Met verplicht een mondmasker op. Dat zit ongelofelijk vervelend en het is veel te warm. Bovendien werd toch altijd gezegd dat het enkel nuttig is als je zelf ziek bent om anderen niet ziek te maken? Ik hoop zo dat het geen algemene verplichting wordt. Want dan wordt het de hele zomer rosé drinken met een rietje… 🙂

Heb jij vakantieplannen moeten uitstellen?

 

12 comments

 1. Onze vakantie staat gepland tijdens de eerste week van september… maar we vrezen er toch een beetje voor. En als ik mag kiezen tussen gezondheid en reizen… dan is het eerste toch het belangrijkste.

  Like

 2. Mijn man had net -voor de eerste keer ooit- een verrassingstripje geregeld, als cadeau voor ons 10 jaar samen zijn. Dat is niet kunnen doorgaan, maar heb daar eigenlijk geen seconde over geklaagd. Het is een pakketreis dus we kunnen later gaan en zijn dus geen geld kwijt en over een paar maand of over een jaar, zal het dan nog zo leuk zijn…!

  Like

 3. Wij hebben in de zomervakantie drie weken waarin we graag eens wilden kamperen maar dat zal er waarschijnlijk ook niet in zitten. Ik vind het ook niet zo erg eigenlijk omdat de plannen nog niet concreet waren en ik het ook niet erg vind om thuis te zitten tijdens mijn verlof 🙂
  Die mondmaskers, dat vind ik ook wel een ding. Ik ben heel snel kortademig en claustrofobisch en het idee dat ik iets over m’n neus en mond moet hebben, ook al kan ik daar wel door ademenen, vind ik best eng.

  Like

 4. Nee, toen ik van corona hoorde besloot ik meteen nergens meer iets te boeken. Ook geen theater dus. Ik heb nog kaarten van een museum liggen, maar dat komt nog wel goed verwacht ik.

  Like

 5. Voorlopig nog niet, al viel er voor Tuur wel een weekje sportkamp tijdens de paasvakantie weg. Wij kijken nu met een bang hartje naar onze vakantie die we voor juli geboekt hebben en wat er gaat gebeuren met alle zomerkampjes voor Tuur.

  Like

 6. Uiteraard. Mijn vrouw was zo blij dat ik voor de eerste keer samen met haar een voet ging zetten in de Oostenrijkse bergen (begin juli). Dat gaat dus niet door. Ik mis ze wel nu al, die bergen. Maar het zal voor een andere keer zijn.

  Like

 7. We zagen al 1 reis in het water vallen, annuleerde een weekendje weg omdat het trouwfeest van vrienden ‘daar in de buurt’ geannuleerd is en ik heb geen hoop voor de zomervakantie. Boehoehoe.

  Like

 8. Ik had nog geen vakantieplannen gemaakt, ben daar altijd heel laat mee, zeker omdat ik aan het bouwen ben en het afhangt wanneer welke werken gepland worden dus kon ik nog niets plannen. Er is een conferentietripje naar Brighton geannuleerd, waar ik normaal een privéweekendje Londen aan gekoppeld had, maar Londen loopt niet weg en die conferentie al helemaal niet (was geannuleerd). Alles goed daar met de familie in Italië?

  Like

 9. Ik rouwde er erg om, maar inmiddels ben ik al helemaal omgeslaan en wil ik onder de huidige omstandigheden ook helemaal niet op reis. Het zal eindeloos lang wachten worden op de luchthaven, heel de tijd gedoe met mondmaskers, … Neen, daar heb ik echt geen zin in.

  Geliked door 1 persoon

 10. Eind deze maand en begin juni zou ik in Ibiza gezeten hebben. Dat werd geannuleerd. Ik hoop dat Frankrijk in augustus kan doorgaan. Spannend, maar we maken er het beste van….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s