As We Speak # 21

Het is alweer eventjes geleden dat ik hier nog was. Ik heb vaak zin gehad om iets te komen schrijven maar er was altijd wel weer iets dat er tussen kwam. Blij om terug te zijn voor nog eens een persoonlijke update én om te horen hoe het met jullie gaat.

Coronatimes

Ik hoor veel gemor en geklaag, maar ik ben die hele coronaperiode vrij vlot aan het doorkomen. Misschien omdat ik niet zonder werk ben gevallen, dat maakt het uiteraard een stuk gemakkelijk. Dan spreek ik niet over het financiële, maar wel over de dagdagelijkse dingen. Het lijkt me verschrikkelijk om tijdelijk werkloos te moeten zijn in een periode als deze. Je zit namelijk in je huis opgesloten en kan nergens naartoe. Wij kunnen op dat vlak niet klagen. Zowel mijn lief als ik zijn gewoon aan het werk kunnen blijven en ik heb zelfs het gevoel dat we nog harder hebben gewerkt dan anders. Privé en werk scheiden is in deze periode natuurlijk erg moeilijk. Onze keukentafel is mijn bureau én keukentafel. Maar die laptop blijft eigenlijk quasi permanent staan. Klagen daarover vind ik echter niet terecht. We mogen ons gelukkig prijzen (en bovendien ga ik binnen enkele weken genoeg vrije tijd hebben)

Baby op komst

Het is nu stilaan écht aftellen. Nog ongeveer twee maanden en de baby zal er zijn. Onze kleine jongen. Nu ja, klein… Ik hoorde vorige week van de gynaecoloog dat het al een serieus stukje baby is geworden en dat hij daarom wellicht iets vroeger ter wereld mag komen. (Daar zit die “zwangerschapsdiabetes” mogelijk wel voor iets tussen, maar later meer daarover) Dat vind ik meer dan goed, alleen gaan we wel moeten zorgen dat de babykamer tegen dan helemaal klaar is.

Vinted

Kleertjes zijn er intussen al wel in huis. Met dank aan Vinted. Ik erger me al maanden aan die verschrikkelijke reclame van hen op televisie, maar intussen heb ik toch ook mijn weg naar Vinted gevonden. Voor geen geld vind je daar de leukste babykleertjes en dat vind ik geweldig. Ik heb zelf nooit tweedehands kledij gedragen, maar ik vind het wat gek om een hele babyoutfit helemaal nieuw te kopen. Na een maand is hij daar telkens toch weer uitgegroeid. Uiteraard heb ik me hier en daar toch wat laten verleiden om nieuwe kleertjes te kopen. Want online shoppen is iets waar ik me de laatste weken toch ook serieus aan heb bezondigd. Maar bon, mijn tip: Vinted dus. (En stiekem niet alleen voor babykleertjes, ik heb mezelf ook een prachtig paar botjes cadeau gedaan)

De fameuze bubbels

Gelachen dat we daar al mee hebben. Wat een farce die rare regeltjes die de politiek en de Nationale Veiligheidsraad ons opleggen. Gaan werken en winkelen is allemaal geen probleem, maar je vrienden en familie zien, ho maar. Ondanks het feit dat ik het niet helemaal eens ben met alles houden we ons wel netjes aan de regels. Veiligheid boven alles, nietwaar? Ik hoop vooral dat de cafés en restaurants weer open mogen want het wordt stilaan écht wel tijd voor dat eerste terrasje van het jaar. En ik hoop ook dat er aan de ouderen wordt gedacht. Want mijn moeke wilt dringend terug naar buiten. Door de tralies met elkaar spreken is toch ook niet alles…

En hoe gaat het met jullie deze periode?

10 comments

 1. Cavakkes. Dankzij een glas cava (of ander alcoholhoudend vocht).
  Het is dus wel speciaal vind ik. Op sneltempo ons huis wat geherorganiseerd en vooral ook drie extra beeldschermen bijgekocht zodat iedereen hier kan “werken” (school/werken/bezighoud) op een aanvaardbare manier.
  Maar het niet zien van andere mensen weegt inderdaad wel. Ook het niet kunnen bijpraten in de bar na de tennis neemt een groot deel van de fun ervan weg.
  Maar het gaat he. Het is gewoon anders. Change is never easy.

  Geliked door 1 persoon

 2. Amaaai ik heb ook echt al een jaarvoorraad aan babykleren op Vinted gescoord! Ik stoor me ook enorm aan die reclame op tv trouwens :p Heb voor mezelf eigenlijk bijna al m’n zwangerschapskleren tot nu ook via die weg gekocht. Alleen deze week wel een bestelling geplaatst bij C&A 😀
  Voor de rest heb ik ook geen moeite met het in mijn kot blijven maar dat komt waarschijnlijk ook doordat ik nog werk en mijn vriend ook. Wel vind ik de regels ook wat dwaas, bijvoorbeeld dat je wel met 20 mensen buiten in groep mag sporten maar niet met je familie op je terras mag zitten. Maar ik vermoed dat dat wel allemaal snel zal versoepelen. Moet eerlijk toegeven dat onze bubbel iets uitgebreider is maar het is nu ook niet dat wij iedereen elke week zien.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb het zo gehad met die vreemde regels. Maar bon, we volgen ze en profiteren van wat wel kan. Nog nooit zoveel speeltuinen gedaan op één weekend.

  Like

 4. Ik heb me ook stevig laten gaan met online inkopen, zowel voor de kinderen als mezelf.
  ‘k Wacht nog op een levering van SHEIN en ben precies een kind die op een cadeautje wacht 🙂

  Like

 5. Wij werken ook samen thuis op onze eettafel, maar elke dag ruimen we alles op… zodat we zeker het werk en privé gescheiden kunnen houden.
  Wij blijven ons ook houden aan alle regeltjes en bezoeken wel iets meer mensen dan in het begin, maar we blijven op onze hoede.

  Like

 6. Spannend, nog 2 maanden en je wordt mama! Benieuwd hoe hij eruit zal zien? Ikzelf had dit sterk aan deze periode 🙂
  Hier druk maar toppie, en dat is het voornaamste, gelukkig zijn, je goed voelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s