There is just one more thing I would like to add*

Beloofd: de allerlaatste blogpost over het songfestival. Althans, voor dit jaar. In tegenstelling tot de voorbije jaren heb ik nu wel het grootste deel van de nummers kunnen horen of zien. Het was grotendeels huilen met de pet op,  al zaten er ook wel een paar pareltjes verstopt in de selectie.

Mijn mening strookt echter niet helemaal met die van de vakjury én publieksjury. De vakjury zou de overwinning aan Australië laten. Australië mag voor hen het EUROVISIE SONGFESTIVAL winnen. Begrijpe wie begrijpen kan. Toen ik de laatste keer in de atlas keek (ik moet bekennen dat dat wel al erg lang geleden is…), lag er zelfs nog geen hoekje van Australië in Europa. De televisiekijkers kozen dan weer voor Oekraïne.Over de deportatie van de Krim-Tartaren tijdens de jaren veertig door Stalin. Naast een draak van een nummer ook nog eens politiek gevoelig.

Vroeger was het toch stukken beter. Dat is niet alleen mijn mening, maar ook die van Tiny. Mijn favoriete jaar in de geschiedenis van Eurosong is zonder twijfel het jaar 2000. Het jaar waarin de Deense broers Jørgen en Noller als The Olsen Brothers wonnen met Fly on the Wings of Love. Dat jaar nam ook de Letse band Brainstorm deel, met My Star. Zonder twijfel mijn favoriete nummer uit de geschiedenis van Eurosong. Luister en geniet. (En probeer die kapsels en kledij even weg te denken)

Welk nummer is jou altijd bijgebleven?

* Uit de songtekst van “Fly on the Wings of Love”

22 comments

 1. Jaaaaah, Brainstorm! Mijn absolute nummer 1. Ik had een kleine crush op die zanger en heb dat nummer nog weken op repeat gezet na het songfestival. Dit jaar vond ik het nummer van Zweden erg leuk.

  Geliked door 1 persoon

 2. Goh, bijgebleven is een groot woord. Ik vond het vroeger vooral leuk omdat iedereen in zijn of haar eigen taal zong. Voor ons Belgen (en dan vooral voor Vlaamse inzendingen) werkt dat nu niet bepaald in ons voordeel, maar het voelde toch wel authentieker aan. Nu is het meer een internationale liedjeswedstrijd à la The Voice en co.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben al lang blij dat de tijd van de extremen toch een beetje gepasseerd lijkt te zijn… Ik heb jaren niet meer gekeken om die reden. Nu een beetje al zappend gevolgd. Ook al ligt Australië niet in Europa, ik vond het ook wel het beste nummer… Het nummer van Azerbaijan vond ik eigenlijk ook niet slecht maar ik weet zelfs niet waar die geëindigd zijn… Het winnende nummer is ronduit vreselijk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vond dat er eigenlijk niets bovenuit stak dit jaar. Bepaalde nummers vond ik ok, maar ook niet meer dan dat. En ik vond het hallucinant dat het Belgische publiek 12 punten had gegeven aan die rare kwiet uit Polen! Het winnende nummer vond ik vooral dramatisch. Of ze verdiend gewonnen heeft, dat laat ik in het midden, maar het zal sowieso geen zomerhit worden.

  Like

 5. ik vond het een vreemde telling, Polen die zomaar van de laatste plaats naar boven schoot…niet erg redelijk toch!
  En het winnende nummer? Tja, daarom kijk ik al jaren niet meer (zaterdagavond enkel de puntentelling gezien)
  Over dat nummer denk ik nog na… 😉

  Like

 6. Ik wist niet meer dat dat een songfestivalliedje was! Sluit me voor de rest bij jou aan: Australië was wel mooi, maar ligt niet in Europa en de winnende song was voor mij te politiek getint (en bovendien niet mooi).

  Like

 7. Hoe moet je dat nog aan kinderen gaan duidelijk maken: eurovisie en australie doet mee?? Ik ben ook heel weg van “my star” het was deze week op de radio en ik kan dat gewoon helemaal meezingen, ik wist dat niet eens meer van mezelf dat ik dat kon!

  Like

 8. Dat was ook mijn eerste gedacht toen ik hoorde dat Australië meedeed… hoe kan dat nu?
  Ik had geen idee dat dit liedje een eurosongliedje was… zo slecht ben ik op de hoogte 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s