Kerstsongs # 7: Samson & Gert

Het viel me al eerder op: enkel Engelstalige nummers in deze kerstlijst. Daar moest dringend verandering in komen. Want het kan toch niet dat wij hier in’t Vlaemsch geen schoon kerstliekes hebben?

Dus kwam ik al snel uit bij mijn eerste grote liefde: Gertje! In het filmpje een liedje dat denk ik bij velen in het collectieve geheugen zit. “Dan is het Kerstmis” van Samson & Gert.

Maar mensen… Luister eens naar dat filmpje… Wat is er met de stem van Samson gebeurd?! Net zoals er maar één K3 is, is er ook maar één Samson, toch?!

Overigens: ik vind het een heerlijk nummer om nog eens terug te horen, maar een witte kerst is absoluut NIET waar ik van droom. Niets zo vervelend als die vreselijke sneeuw. Geef mij regen, wind, hagel, onweer,… Allemaal geen probleem, maar geef me vooral geen sneeuw.

Wie de overige kerstsongs nog eens wil bekijken/beluisteren:

Die witte kerst zal gelukkig niet voor dit jaar zijn. Houden jullie van sneeuw?

18 comments

 1. Ja hoor, ik hou van sneeuw. Veel sneeuw.
  Dan duw ik in de wagen op mijn rem en ga gelijk een beetje glijden, mijn vrouw vindt dat maar niets 🙂
  En dan ga ik gooien en poppen maken met de dochter. Zalig gewoon.

  Like

  1. Ik vind het best mooi als ik thuis ben, of als ik eens een sneeuwwandeling kan maken. Maar eens ik de auto in moet, vind ik de sneeuw verschrikkelijk. Hier wordt het ook al snel zo’n drassige smurrie…

   Like

 2. Sneeuw? Mooi om naar te kijken als je de baan niet op moet… En vooral hier met beginnende rijbewijzen… Brrrr… Laat maar weg 🙂
  En je hebt GROOT gelijk, die stem van Samsom trekt absoluut nergens op!
  🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Leuk om te zien want ik ken dit nummer niet! Maar keek wel altijd naar Samson en Gert vroeger 😀 Een witte kerst is wel mooi, precies op het moment dat er niemand de weg op hoeft, daarna moet het weer weg zijn als we allemaal weer moeten werken 😛

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s