Kerstsongs # 8: Chris Rea

Het was me al eventjes duidelijk geworden: Driving Home for Christmas moet bij in de lijst met ultieme kerstsongs. Niet alleen ik vind het een prachtig nummer, ook Menck, Bentenge, Billy en Kelly zijn het daarmee eens.

Al associeer ik Chris Rea niet meteen met de winter. Voor mij is hij een herinnering aan veel zomervakanties. Ma en pa vooraan in de auto, zusje en ik vanachter. We luisterden vaak naar dezelfde cd’s, onderweg naar de Belgische kust. En vooral “Shirley Do you own a Ferrari” van Chris Rea en Shirley Bassey is me daarbij bijgebleven. Dat nummer staat voor mij gelijk aan autorijden, vakantie en zomer.

Wie de overige kerstsongs nog eens wil bekijken/beluisteren:

Kom mensen, December loopt bijna ten einde. Welke ultieme kerstsongs ben ik nog vergeten?

 

15 comments

  1. zoals je dus al schrijft, een van mijn favoriete kerstliedjes dus!
    En niet alleen dit nummer van Chris Rea. Ik heb het album “the road to hell” van hem, en dat is een prachtige schijf, een van de mooiste in m’n bezit vind ik zelfs! Het is nog een zogenaamd “concept-album”, nummers die perfect bij elkaar passen. Schitterend gewoon!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s