De muzikale oorwurm # 1: “Ik ga kapot als ik jou met die andere wijven zie”

Niets zo ergerlijk als een liedje dat je maar niet uit je hoofd krijgt. Meestal zijn het dan ook irritante nummers, genre Asereje (The Ketchup Song) of iets van K3.

Soms echter blijft een geweldig nummer ook wel eens hangen en wil je het dagen achter elkaar blijven zingen. Dat is niet ergerlijk voor mij, alleen voor mijn omgeving. (Vooral omdat ik enorm vals zing…)

Zo loop ik al dagenlang Dominique te zingen van Anouk. De Nederlandse Anouk is niet meteen een artiest die ik op de voet volg. Natuurlijk ken ik haar bekendste hits wel; Nobody’s Wife en Michel en Girl. Die werden in de jeugdjaren vaak en enthousiast meegebruld. Verder dan de hits ben ik echter nooit geraakt. Het nummer dat ze nu heeft uitgebracht is er eentje in het Nederlands, voor haar nieuwe vriend Dominique. Toen ik dat hoorde dacht ik: “oei, Anouk in het Nederlands, komt dat wel goed?”. Geloof me: dat is goed gekomen. Ik vind het echt een prachtig nummer. Hopelijk volgt er meer in het Nederlands. Ik vind het pakken beter dan haar Engelse nummers.

Wat vinden jullie van deze Anouk?

14 comments

 1. Ik moest wel een slikken. Vind het raar. Ik ben wel fan van haar muziek maar Dominique bleef bij mij niet hangen. En de tekst… Ik dacht: Allez vrouwmens ben je nu nog niet geleerd?? Maar ja… De liefde he?

  Like

 2. Ik houd juist wel van Nederlandstalige muziek! Maar dit nummer moet ik denk ik ook eerst een paar keer horen haha. Ik vind het tweede deel wel leuker dan het eerste. Anouk in het Nederlands is echt wel even wennen haha

  Like

  1. Ik snap wat je bedoelt… Ik vind het misschien wel wat op het randje van ordinair (al heeft dat misschien ook wel met het verschil tussen Vlaams en Hollands te maken…), maar net omdat het daar balanceert vind ik het – denk ik – leuk…

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s