Kerstsongs #1: Last Christmas – Wham!

 

Sinterklaas en zijn zwarte (of gekleurde) Pieten zijn intussen gepasseerd. Dat betekent dat we ons stilaan mogen opmaken voor de kerstperiode. Lees dus: cadeautjes zoeken voor al onze geliefden, een mooie kerstboom zetten (een plastieken exemplaar ten huize Falderie) én alle kerstcd’s grijs draaien.

Daarom wil ik de komende maand op zoek gaan naar de allermooiste kerstsongs. Eentje dat zeker niet in mijn rijtje mag ontbreken: Last Christmas van Wham!

Ik heb absoluut niets met Wham!, noch met de meeste andere boysbands. Maar dit nummer is er eentje om voor eeuwig te koesteren. Na al die jaren vind ik het nog steeds even mooi.

Helpen jullie me bij het verzamelen van de mooiste kerstsongs? Deel hier aub massaal je tips, filmpjes op You Tube,… Bedankt!

32 comments

  1. Last Christmas vind ik ook wel een topper in zijn genre hoor. De nostalgie die van dat nummer uit gaat, heerlijk! In dezelfde categorie hoort volgens mij Bryan Adams thuis met Something About Christmas Time. Misschien een beetje een fout nummer, maar dat geldt voor alle kerstliedjes een beetje hé ;-).

    Like

  2. Jaaaa leuk kerst songs! 😀 Ik vind er zoveel mooi! Hoe heet die ene ook alweer? ‘Snow is falling, all around you…’. Volgens mij merry Christmas everyone. Die vind ik leuk!

    Like

  3. Persoonlijk vind ik naast Last Christmas (zoals mijn Liefste al aangaf hierboven) ook Slade’s “Merry Xmas everybody” en Band Aid’s “Do they know it’s Christmas time” echte kerstklassiekers: het een een uitgelaten positieve meezinger en de ander een ingetogen, eerder beladen nummer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s