Vakantieplannen: Luxemburg & Nice

Het reisje Polen gaat voor een jaar de diepvries in. Deze zomer blijven we thuis en plannen we vooral enkele kleine uitstapjes. Met de man gaat het drie dagen richting Luxemburg. Daar zullen we logeren in Bourscheid. Bourscheid staat niet meteen bovenaan in mijn lijstje van te bezoeken plaatsen. Het is Bongo die ons deze keer geleid heeft. Eens benieuwd wat dat geeft… Moest er iemand al in Bourscheid geweest zijn: alle tips zijn welkom! Sowieso gaat het ook één dagje richting Luxemburg stad.

In september knijp ik er nog eens drie dagen tussenuit. Deze keer met mijn ouders en zus. Wat is dat lang geleden dat we nog eens met zijn vieren op reis waren. Ik kijk er al naar uit! Zij zijn niet helemaal onbekend in de streek, dus ik ga me eens helemaal laten leiden!

Zijn jullie nog in het land? 

23 comments

 1. Ik was al eens in Bourscheid, het sneeuwde en veel konden we niet doen. We zijn dan én dag met de trein naar Luxemburg stad geweest. Heel erg de moeite, maar ga niet plassen in de toiletten bij het station. Het was mijn duurste plas ooit! Ik denk dat het 1.50€ was. Veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

 2. Bourscheid? Nog nooit van gehoord… moet ik eens opzoeken. Nog twee weken en wij gaan naar Frankrijk, met kinderen en ouders (zucht), dan naar Dranouter (werken, joepie!) en dan terug naar Frankrijk (Auvergne, enkel met het lief, joepie!).

  Like

 3. Wij zijn helaas al terug van weggeweest… Het werd Nederland. Ook nog nooit van Bourscheid, wel Luxemburg stad al gedaan en dat vond ik wel de moeite!

  Like

 4. Ooit een paar dagen in Clervaux geweest (niet zo ver van Bourscheid blijkbaar). Twas daar wel mooi, maar het is vooral voor mensen die houden van wandelen en kastelen :)!

  Like

  1. Om de een of andere reden ga ik altijd op vakantie in de buurt van kastelen. (Twee jaar terug nog de Katharenstreek) Het rare is dat ik helemaal niks heb met wandelen of kastelen… 🙂

   Like

 5. ik ken Bourscheid heel goed, Valerie!
  Zijn er al enkele keren geweest. Het is een klein stadje/dorpje, met enkele uitstekende restaurantjes. Je hebt een deel dat onderaan ligt, tegen de Sûre aan, en een deel bovenaan dat je via het kasteel van Bourscheid bereikt. Je kan er een mooie wandeling maken.
  Naar Luxemburg stad is in elk geval een aanrader, ik heb er zelf nog over geblogd. Als het even kan ga je er best met de trein naartoe, dan zie je het prachtige landschap voorbij zoeven.
  Als je nog vragen hebt, vraag maar raak!

  Like

  1. Hey Billy, leuk, een ervaringsdeskundige!
   Zou je eventueel nog de namen van die uitstekende restaurantjes hebben?
   Ga in elk geval je blogbericht over Luxemburg stad eens proberen opsnorren!

   Like

   1. wij hebben daar eens uitstekend gegeten in Hostellerie de Bourscheid, maar ik vind daar niet echt iets van terug. Misschien bestaat het niet meer? Was in dorp boven.
    Maar ik denk dat het daar allemaal wel aanraders zijn, ook Hotel St. Fiacre.
    Waar verblijven jullie trouwens?
    Linkjes naar ons bezoek aan Luxemburg stad: https://houdenvanhetleven.wordpress.com/2013/11/16/terugblik/
    https://houdenvanhetleven.wordpress.com/2013/11/13/intussen/
    Van de keer ervoor dat we Luxemburg stad bezochten heb ik geen gegevens meer, maar jullie zullen online wel info genoeg kunnen vinden. Maak er gewoon een stadswandeling (kijk eens op reisroutes.be)

    Geliked door 1 persoon

 6. Helaas zit onze zomervakantie er alweer op, in juni waren we 2 weken in Normandië. Nu kijk ik uit naar ons weekendje Spa eind augustus vanwege de formule 1 race…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s