Vakantie thuis = uit eten gaan + lezen – veel lezen

ijs

Nog een paar dagen geduld en onze trip naar Luxemburg komt eraan.

Tot die tijd proberen we ons in eigen land te amuseren. En dat lukt aardig. Maar ook als een mens thuisblijft doet hij veel geld op tijdens de vakantieperiode. Onder het motto “we hebben vakantie, we moeten er toch wat van profiteren” gaan we vaak eten of aperitieven. Waar hebben we zoal gezeten:

Snoeperijen: Gelateria Da Vinci: volgens velen het beste ijs van Brugge. Ik moet toegeven dat het met gesmaakt heeft. Een spannende keuze maakt ik niet: het werd een bolletje vanille – mét dips! Ik kreeg intussen ook de tip om erover eens te proberen, dat gaat deze zomer ongetwijfeld nog gebeuren!

Aperitieven: 2be in de Wollestraat: voor de bierliefhebber. Niets voor mij dus, maar het is wel heel gezellig zitten. Cuvee Wijnbar: een pareltje. Voor de lekkerste wijnen moet je hier zijn. En het assortiment charcuterie is er heerlijk!

Eten: De Verbeelding: eenvoudige kost, maar écht lekker. D’Hoeve: de lekkerste steak van Brugge. Phare de Vie: gezellig en alitjd lekker!

Nu we thuis zijn en tijd hebben grijp ik gemakkelijker dan anders naar een boek. Volgende boeken heb ik al gelezen:

Dieper dan de doden van Tami Hoag: een thriller. Niet het soort boek waar ik snel naartoe zal grijpen, maar ik kreeg het cadeau van een vriendin. En ik was onder de indruk. Een steengoed, meeslepend boek.

Totaal door het dolle heen van Karen Joy Fowler: een verplicht boek want te lezen voor de boekenclub (wat ik – dit even ter zijde – echt ongelofelijk leuk en gezellig vind!) Ik ben beginnen lezen met hoge verwachtingen maar het was toch niet helemaal wat ik verwacht had.

Alle tips uiteraard steeds welkom hier. Hoe vergaat het jullie in de vakantieperiode?

14 comments

 1. Wij zijn een week in Turkije geweest in juni. Mijn man is in verlof vanaf vanavond( blijde verwachting ). Er staat vooral veel werken op de planning. Maar af en toe eens een uitstapje, een concertje, een etentje, we zien wel ! Veel plezier in Brugge en in Luxemburg

  Like

 2. Zo herkenbaar! Wij hebben 2 zomers geleden de congé thuis door gebracht en inderdaad, je moet zeker niet gaan denken dat je minder centjes kwijt zal zijn. Integendeel…

  Ik zit op dit moment jouw blog te lezen op ons terras boven op l’Alpe-d’Huez. 🙂

  Like

 3. Dat gebeurt hier ook, als we thuis blijven trekken we er veel op uit en gaan meer uit eten en aperitieven want ja, het is toch vakantie 🙂

  Like

 4. Dat is hoe een vakantie moet zijn! De Phare is inderdaad gezellig en lekker! En zoals ik al zei ivm de ijsjes… Ik vind niet dat oyya moet onderdoen. Gisteren avond zijn wij voor het eerst naar Laissez Faire niet ver van de scheepsdalebrug geweest, echt enorm lekker! Ook prijs kwaliteit, vind ik. We gaan zeker nog terug. Geniet nog van je vakantie!

  Like

 5. Hier moet de vakantie nog beginnen en we gaan niet naar het buitenland, wat met 4 ook giga duur is, dus ik hoop op een budgetvriendelijke vakantie, maar ik vrees ervoor,….het idee dat ik nog steeds elke dag moet koken en naar de winkel lopen zit me ontzettend tegen! Dus wordt het uit eten gaan en ja met 4 hangt daar een hoog prijskaartje aan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s