As We Speak #22

Wat vliegt de tijd ongelofelijk snel. Bij de vorige As We Speak zat ik nog met een bolle buik achter mijn laptop. Deze post typ ik met een jengelende baby naast mij. Hij heeft net gegeten, hij is dus blij, hij lacht en hij probeert zich verstaanbaar te maken. Dat lukt voorlopig nog niet, maar alles op zijn tijd. Hoe verging het jullie al die tijd?

Achter elke sterke vrouw…

Staat een nog sterkere man. De afgelopen maanden zijn voorbij gevlogen en dat heb ik vooral aan mijn fantastische lief te danken. Die eerste nachten? Dat deed hij. Dat eerste badje? Dat deed hij. De eerste pamper die overstroomde? Daar ontfermde hij zich over. En dan heb ik het nog niet over al die volgende keren bij al die dingen… Zonder hem waren de afgelopen maanden nooit zo vlot en gemakkelijk verlopen.

Corona…

Is nog altijd niet achter de rug. We leken er eventjes vanaf te gaan geraken, maar het kwam weer terug. Dubbel zo hard lijkt het wel. Ik ken nog altijd maar weinig mensen die het zelf hebben gehad. Ik ken ook weinig mensen die zich totaal niet aan de regels houden. Maar ik ken ook bitter mensen die zich 100 % aan de regels houden. En dat vind ik helemaal ok. Ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zijn gezond verstand zou gebruiken, het allemaal zo’n vaart niet zou zijn gelopen. Maar ik ben er ook van overtuigd dat we ons niet zo strikt moeten opsluiten als sommige mensen wel eens lijken te geloven. Redelijkheid is altijd de beste guideline… Anyway, we zijn weer vertrokken voor een aantal weken in semi-lockdown. Sterkte allemaal.

Vinted

Blijft echt mijn beste ontdekking van de afgelopen maanden. Amai, wat heb ik al geld bespaard. En ook weer geld uitgegeven aan dingen die ik eigenlijk niet nodig heb. Maar dat is niet zo erg, want die nieuwe botjes van Essentiel kosten op deze manier eigenlijk niks. En UGGS zijn absoluut hun geld niet waard, maar ze zitten wel lekker warm aan mijn voeten voor nog geen tien euro.

Lezen…

Komt er eindelijk weer eens van. Voor De Zondag schreef ik een stuk over het nieuwste boek van Elena Ferrante. Dus las ik uiteraard dat nieuwste boek. En dat beviel me wel. En zo kocht ik dan ook maar meteen de hele Napolitaanse reeks. En wow, wat werd ik daar meteen ingezogen. Een absolute aanrader. Misschien schrijf ik er binnenkort wel eens een apart stukje over. En ik liet me ook overhalen om aan de reeks van De Zeven Zussen te beginnen. Altijd een slecht idee in mijn geval, want ik kan natuurlijk niet stoppen na nummer 1. Ik zit intussen aan nummer 5 en ga ze nu maar allemaal lezen.

En hoe gaat dat met jullie intussen?

7 comments

 1. Wij kennen best veel mensen die inmiddels Covid (gehad) hebben, vooral op het werk was het de ene na de andere. Helaas kennen we ook mensen die zich niet teveel van de regels aantrekken, vooral wat sociaal contact betreft. Dus waarschijnlijk gaan beide zaken hand in hand…

  Like

 2. Vinted, de dochters zitten daar best veel op. Ook van de kringloop zijn ze gek en ikzelf als mama klaag daar niet over. Ik moet zelfs zeggen dat ze er erg mooie dingen hebben. 14 dagen geleden kwam een lading lederen handschoenen aan, nog alles nieuw in de verpakking. Ik kocht 3 paar en heb er heel het weekend happy door gelopen 🙂
  Corona, hier wel en al heel dichtbij, maar gelukkig zonder erge ziekte of ziekenhuisopnames.

  Like

 3. Dikke pluim voor die vent van jou! Baby’s maak je samen, en je zorgt er samen voor tot ze het nest uitvliegen. Was ook altijd ons idee!
  Wij zitten in gedwongen hechtenis in deze corona-tijden. Sinds maart eigenlijk, want we hebben sindsdien niet echt de teugels gelost. Balen, ja!

  Like

 4. Vinted is ook mijn holy grail! Ik heb daar bijna alle babykleren voor ons kind gekocht en regelmatig ook eens iets voor mezelf.
  Mijn lief heeft trouwens bij ons ook die eerste badjes en pampers en nachten gedaan. Was hem daar ook héél dankbaar voor maar ik kon zelf ook nog bijna niet uit de voeten door mijn keizersnede.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s