Training Day

Ik ben intussen stilaan de tel kwijt geraakt, maar ik vermoed dat we stilaan week 4 van de quarantaine ingaan, niet? Hoe gaat het intussen met jullie?

Hier loopt het allemaal wel goed. Stilaan kom ik er wel in, in deze nieuwe manier van leven en werken. Af en toe komt de opstandigheid wel eens boven. Zoals gisteren. Na een hele week niet buiten komen, had ik ongelofelijk veel zin in een frietje. Zo gezegd, zo gedaan. We trokken samen naar de frituur. Maar daar… mocht ik niet binnen! Hoewel ik de maatregelen en het nut ervan heel goed begrijp, was dat er toch eventjes teveel aan. Niet dat het op zich veel uitmaakt, maar ik wilde verdomme ook even de geur van vette frieten opsnuiven. De frieten hebben mij daardoor toch even wat minder gesmaakt en ik tel de dagen af dat ik weer naar onze vertrouwde friturist mag om een lekkerder bakje friet te halen.

Mijn job speelt zich voor een groot stuk in de auto af. Veel verplaatsingen, vaak ook file. Corona zorgt ervoor dat ik dagelijks van thuis uit werk, wat een serieuze impact heeft op het aantal beschikbare uren per dag. Ook ’s avonds is er veel meer vrije tijd. En aangezien het nog geen weer is om tot middernacht buiten te zitten – en ik die fles rosé sowieso nog even moet laten staan – is er weer tijd om nieuwe series te ontdekken.

De laatst nieuwe serie die we hier volgen is Training Day, tegenwoordig elke donderdag te zien op ZES. Gebaseerd op de gelijknamige film blijkbaar, waar de roekeloze superflik de baan op moet met een groentje. Ik heb nog altijd geen Netflix, maar deze serie kunnen we toch een klein beetje bingewatchen, aangezien ZES elke donderdag meerdere afleveringen tegelijk op ons los laat. De intellectuele meerwaardezoeker zal er niet meteen mee aan zijn trekken komen, maar Training Day staat wel garant voor een avondje televisie kijken zonder al teveel nadenken.

Hoe gaat het met jou? En waar kijk jij zoal naar?

10 comments

 1. Hier ook geen Netflix, gaat er ook niet komen zolang ik ook het tv abonnement betaal. Ik had ook verlangen naar patat maar ik moest thuis bakken omdat de zaak dicht blijkt te zijn. Ze hebben groot gelijk ook.

  Geliked door 1 persoon

 2. Corona begint hier wat door te wegen, maar bij wie niet denk ik dan. Series laat ik voorlopig nog even links liggen. Het ontbreekt me aan moed om me door het Netflix aanbod te worstelen. Maar tips zijn wel altijd welkom 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier zo’n beetje met ups & downs. Gelukkig is het weer wel ok, had het ganse dagen geregend: dan gingen er enkel maar downs meer over schieten, hoor.
  Mocht er niemand binnen in de frituur of mocht jij niet omdat je zwanger bent?
  Wij hebben een tv-abonnement, Netflix en Prime. De eerste weken had ik zelfs geen energie om tv te kijken, maar ondertussen wel de reeks Tiger King op Netflix verslonden (haha, woordspeling!! – Google maar eens waarover dit gaat en dan ben je mee ;-)). Op de ‘gewone’ tv uiteraard ‘De Mol’! Ik lees ook wat meer, ik kan me daar momenteel meer in verliezen dan in een serie.
  Kijktip voor jullie aangezien jullie geen abonnementen hebben: Chernobyl op Canvas en op vrt.nu. Topreeks, zo van genoten!

  Like

  1. amai, stel je voor dat ik niet binnen had gemogen omdat ik zwanger was. Dan had ik volgens mij een gigantische scène gemaakt! 🙂 Mocht niet binnen omdat het één persoon per keer was… Ik heb dan maar buiten op mijn frietjes staan wachten! 🙂

   en ja, die Chernobyl gaan we zéker zien, al veel goede dingen van gehoord!

   Like

 4. Eigenlijk gaat het best wel goed en toch weer niet. Het is iets vreemds, ik kan het niet goed benoemen en ga dat ook niet proberen.
  Ik kijk niet meer en eigenlijk ook niet anders naar de schermpjes dan vroeger. Alhoewel nee, dat is niet helemaal waar. Ik maakte gebruik van de extra tijd om bvb de ganse reeks true detective die op harde schijf stond uit te kijken op vier dagen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s