As We Speak #20 – Coronatimes

taart, jarig, verjaardagHet is intussen bijna drie jaar geleden dat ik mijn laatste As We Speak schreef. Drie jaar en heel wat veranderingen later ben ik er weer. In een heel speciale tijd overigens. De laatste twee weken zitten we grotendeels binnen, in ons eigen huis. Corona, waar ik eerst nog eerder luchtig over deed, heeft een veel grotere impact dan we – of ik toch – op het eerste zicht konden vermoeden. Hier gaan we dan:

Reizen

Daar kunnen we voorlopig een grote streep door trekken. Reizen is eventjes niet mogelijk omwille van corona en dat is jammer. Doorgaans maken we in de zomervakantie met twee een reisje. Omwille van de zwangerschap beslisten we om tijdens de Paasvakantie en weekje naar Italië te trekken, op bezoek bij mijn tante. In Italië is de situatie een pak erger dan hier. Zij gingen al veel eerder in quarantaine en het einde lijkt daar nog lang niet in zicht. Dat tripje kunnen we dus maar best vergeten. Hopelijk is ons kleintje een stil en braaf kind. Misschien kunnen we dan tegen het einde van de zomer toch even naar daar?

Werken

De voorbije jaren combineerde ik drie jobs. Mijn fulltime job, het freelance werk én een flexijob. Ook hier voel ik een serieuze impact van corona. Doorheen de week werk ik als sales. De voorbije twee weken zag ik dan ook al mijn afspraken geannuleerd worden. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om door te werken. We zoeken alternatieven, bereiken onze klanten via Teams en telefoon én ik kan voor een keer ook eens wat ander werk doen binnen het bedrijf. Komende week staat er bijvoorbeeld een interview gepland voor een van onze magazines. Het freelance werk gaat ook door. Weliswaar wat aangepast. Zoals je enkele dagen geleden al kon lezen, verschijnen we voorlopig even enkel digitaal. Steun ons en maak tijdelijk mee die switch. Binnen enkele weken kan je de krant gewoon weer op papier gaan halen. Mijn flexijob daarentegen is een ander verhaal. Ik werk al vele jaren op zondag in Café Hopper in Antwerpen. Zoals jullie weten zijn alle cafés en restaurants dicht. De vraag is maar of ik nog terug zal kunnen gaan. Mogelijk heeft corona mijn zwangerschapsverlof serieus vervroegd.

Televisie

Zoveel tijd extra is er eigenlijk niet. Ik ben best druk bezig met het werk. Bovendien wisselen we hier telkens een rustige week af met een drukkere week. Tijdens die drukke week wordt er ook gespeeld, geknutseld en getekend (al ben ik in die laatste twee absoluut niet goed). Toch zijn er een paar programma’s waar ik wekelijks wel naar uit kijk. The Blacklist (donderdagavond – ZES) staat daarbij met stip op 1. Op zondag volgde ik de voorbije weken Over Water (nog te bekijken op VRT NU). Nu dat afgelopen is, kijk ik trouw naar FBI (zondagavond – VIJF).

Mentale gemoedstoestand

Op een leuke manier gek ben ik altijd al geweest. Daar heeft corona niets aan veranderd. Maar verder gaat het uitstekend hier. Ik merk dat veel mensen het moeilijk hebben met wat er allemaal gebeurt of net niet gebeurt. De angst om besmet te raken of iemand te besmetten is ook alomtegenwoordig. Gelukkig gaan we er hier op een gezonde manier mee om. In het dagelijks leven ben ik altijd al positief ingesteld geweest en dat lukt me nu ook zonder moeite. Uiteraard is het niet altijd fijn dat onze bewegingsvrijheid beperkt is, dat we niet zomaar eens naar familie of vrienden kunnen rijden,… Maar ik besef dat dat maar tijdelijk is en vind intussen rust en plezier in huis. Mijn lief verjaarde in deze periode. We konden niet uit eten gaan maar haalden wel een lekkere taart en hadden ook een fijne dag. We zijn niet alleen, iedereen zit in hetzelfde schuitje.

Hoe gaat het met jou?

11 comments

 1. Ik ben het (nu al) serieus beu.
  Maar ik kan je verzekeren dat met een kleine baby reizen makkelijker is dan met een iets groter exemplaar. Ik vind het nog altijd jammer dat ons eerste reisje een week naar zee was. Eigenlijk had ik toen naar Bali moeten vliegen ofzo :p Gewoon doen dus van zodra het weer kan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je gaat op een bijzonder positieve manier om met de huidige (vervelende) situatie. Knap, chapeau! Er zijn momenten waar ik het toch op mijn heupen krijg, niet in het minst de momenten waar m’n gezondheid het in de steek laat en het besef dat vandaag geen medische hulp voorhanden is hiervoor niet echt opbeurt.
  Maar het komt allemaal goed! Even op de tanden bijten.

  Geliked door 1 persoon

 3. We zijn allemaal onze “vrijheid” voor een groot deel kwijt. Dingen die we zo vanzelfsprekend vonden, mag en kan nu niet meer. Onze bewegingsvrijheid wordt ingeperkt. Niet leuk dus…
  En het zal nog een hele tijd duren. De vrije tijd waar velen onder ons zo op gehoopt hebben valt nu zo erg tegen.
  We kijken uit naar het einde van de tunnel, waar we zien dat nog niet verschijnen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Vele mensen vinden het onaangenaam om zoveel als mogelijk binnen te moeten blijven. Ik vind het daarentegen zalig. Rust op straat, voorbijgangers die een simpele “hallo” zeggen, boeken lezen, naar de wolken kijken, naar de vogels luisteren, … Misschien ben ik gewoon een asociale klootzak.
  Familie en vrienden onderhoud ik uiteraard wel. Keuze genoeg : Teams, Skype, Houseparty app, Facetime, …

  Wel vreselijk voor de mensen (en hun omgeving) die getroffen zijn door het virus.

  Soit, houd je gezond en veilig!

  Geliked door 1 persoon

 5. Zalig zo’n positieve noot. Ik had de afgelopen dagen wel lastig, stress en dat slaat dan als een druk op mijn borstkas en dan ben je nu natuurlijk direct bang. Maar dat passeert ook wel weer. En idd, reizen met een kleine baby is makkelijker dan met een peuter of kleuter dus zeker doen, als dat tegen dan mag. Wij vertrokken normaal nu donderdag op reis, helaas niets dus. Benieuwd of de volgende reis eind juni zal kunnen doorgaan…

  Geliked door 1 persoon

 6. We gaan er positief mee om hé! Het mooie weer maakt het in mijn ogen wel een pak makkelijker. Moest het grijs en regenachtig zijn, zou het misschien wel moeilijker zijn… Gelukkig kunnen we videobellen met WhatsApp!

  Geliked door 1 persoon

 7. We proberen positief te blijven… thuiswerken, elke dag onze wandeling, genieten van de tuin… maar toch voel je je geremd in hetgeen je echt wil doen. Ik hoop echt dat we op de goede weg zitten en dat we het zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s