Geboortekaartje gezocht

Ik kondigde het onlangs al aan: wij doen aan gezinsuitbreiding en mogen binnen enkele maanden een (hopelijk) lief jongetje verwelkomen. Dat wordt meestal aangekondigd met een geboortekaartje.

Daarvan hadden we gehoopt het bij onze werkgever te kunnen laten drukken. Gegarandeerd verzekerd van een goede service en kwaliteit. Helaas. Omdat je nooit zeker weet wanneer zo’n kleintje eraan komt én omdat er in de zomer ook een collectief verlof is waarbij er niet gedrukt wordt, zullen we een andere piste moeten onderzoeken.

Vol goede moed surfte ik al eens online op zoek naar een leverancier van geboortekaartjes. Het aanbod is echter gigantisch. Zoveel vragen: laten we iemand ontwerpen en drukken we apart, kiezen we voor een website waar je het kaartje kiest en standaardinfo kan aanpassen,…

Zoveel vragen, zoveel mogelijke antwoorden. Gelukkig is er een online community met heel wat kennis en ervaring.

Dus ik richt me graag tot jullie: wat zouden jullie doen? Iemand goede ervaringen met bepaalde partijen of bedrijven? Links naar blogposts met leuke tips? 

9 comments

 1. Ik zou opteren voor een kleine drukkerij. Een familiebedrijfje, bijvoorbeeld.
  Met die mensen kun je beter afspreken omdat zij een pak minder gebonden zijn aan veelvuldige deadlines, massabestellingen en maandelijks weerkerend drukwerk.
  Ik heb zelf nog geboorte- en huwelijkskaarten ontworpen en liet die dan drukken door een klein doch uiterst professioneel bedrijfje in Koekelare. Altijd zeer tevreden geweest over zowel inspraak, afspraken als kwaliteit.

  Like

 2. Wij maakten zelf onze geboortekaartjes met GIMP (gratis grafisch programma) en de drukkerij van manliefs nonkel drukte ze. Onze trouwkaarten waren in den tijd zoals Thomas Pannenkoek hierboven zei, gewoon geprint een een kopieercentrum. Voor geboortekaartjes wilden we de luxe van een drukkerij om er bij de geboorte geen werk aan te hebben. Maar eigenlijk is zo’n keuze vooral persoonlijk. Heb je zelf een idee voor een geboortekaartje? Wil je iets echt unieks? Hoeveel geld wil je er aan uitgeven? Eigen ontwerp en kleine drukkerij kan zowaar goedkoper zijn dan kaartjes uit een catalogus, ontwerp van een professional is logischerwijs wat duurder.
  In elk geval: succes met het kijken en kiezen!

  Like

 3. Wij lieten ons kaartjes ontwerpen door Pimpelpluis. (check Facebook) Ze regelde het drukwerk en wij haalden de kaartjes op op weg van het ziekenhuis naar huis.

  Like

 4. Alles hangt af van wat je wil. Wil je een mooi, maar standaard kaartje uit een catalogus kiezen? Ga dan naar je dichtstbijzijnde drukker. Omdat je van de buurt bent, zal je er een fijn contact mee hebben. Wil je een creatief, betaalbaar kaartje, surf dan eens naar Tadaaz.be . Wil je een echt origineel kaartje, dat niemand heeft, volledig volgens je eigen wensen, en zelfs verder gedacht dan je kon dromen, met tips, hulp en zelfs design van enveloppen, geboortesuiker, display, of wat je ook wil? Kom dan gerust eens even snuisteren in onze portfoliodoos; een kleine selectie zie je hier: https://www.madebydesign.be/gelegenheidsdrukwerk/

  Like

 5. Ik heb onze huwelijksuitnodiging en save the dates online ontworpen en laten drukken, met proefdrukken en hulp van de drukkerij betreft beste papiersoort en dergelijk. Als je wil zoek ik die site op. Tadaaz doet ook geboortekaartjes denk ik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s