Bekeken: Over Water

De voorbije jaren keek ik vaak naar Amerikaanse reeksen, maar ik begin te merken dat Vlaanderen ook steeds sterkere televisiereeksen aflevert die gemakkelijk de strijd met buitenlandse concurrenten kunnen aangaan.

Vorig jaar maakten we voor het eerst kennis met het personage van John Beckers in de reeks Over Water. Een has-been tv-presentator die verslaafd was aan gokken en drank en zichzelf daar steeds meer in verloor. Wanneer hij in dienst gaat in het havenbedrijf van zijn schoonvader is het hek echter helemaal van de dam. Een reeks met steengoede acteurs en een ijzersterk verhaal.

Seizoen 1 sleepte me van begin tot einde mee en dat lukt nu ook goed met serie 2. Gemist? Geen probleem want je kan de afleveringen momenteel nog op de website van één bekijken of je koopt seizoen 1 en seizoen 2 via bol.com.

Welke serie is zeker het bekijken waard?

14 comments

 1. Reeks 1 vond ik zeker ok, maar halverwege reeks 2 ben ik afgehaakt… er zijn zeker steengoede Vlaamse reeksen, maar deze kon me niet overtuigen, ondanks hier en daar wel degelijke acteerprestaties. Tabula rasa en Beau sejour kon ik wel smaken.

  Like

 2. Er zijn echt wel goeie vlaamse produkties. Zo vond ik de serie ” de dag” vorig jaar ook een topserie! En over Water volg ik ook uiteraard!

  Like

 3. Ik kan om één of andere reden om de vaste PC en laptop jouw blogje nog openen, de website wordt geblokkeerd. Nu heb ik vandaag ontdekt dat dit op de gsm wel lukt 🙂
  Beau Sejour vond ik wel goed, net als CLAN, De twaalf, De bunker, Cordon, De dag (vond ik subliem), De infiltrant, Zuidflank, en wat ik heb opgenomen maar nog niet zag schijnt goed te zijn 13 geboden. Je hebt dus nog wat uren kijkplezier tegoed 😉

  Like

 4. Het is hier al gezegd, maar ik doe het ook nog eens: De Dag! Schitterende TV. De Twaalf kon mij ook boeien, en nu kijk ik uit naar GR5 die binnen 2 weken denk ik start.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s