Het is geen vrouwtje

Heel wat vrouwen dromen van een dochtertje. Met schattige staartjes en mooie jurkjes. Samen shoppen en giechelen. Ik was daar niet anders in. De NIPT-test deed die dagdromen snel verdwijnen. Want we verwachten geen meisje, maar een jongen.

En dat is ook goed. Want eigenlijk ga ik helemaal niet zo graag shoppen. En misschien giechelen ze niet, maar lachen doet iedereen toch graag? Laten we alleen afspreken dat hij niet té geïnteresseerd raakt in voetbal, want dat kan me echt niet zo boeien. Tennis is ook een leuke sport.

De titel doet me denken aan de aankondiging van onze toenmalige prins bij de geboorte van zijn dochtertje voor de wereldpers. Trots kondigde hij aan dat het een vrouwtje was. Hilariteit alom. Laten we dan ook dat nog afspreken: onze kleine wordt perfect tweetalig, zodat hij later, bij de geboorte van mijn eerste kleindochter, trots kan zeggen dat het een meisje is. En dan ga ik wel met dat kind shoppen.

16 comments

  1. Soms denk ik wel, wat als mijn zoon een meisje was geweest? Maar kijk, tegenwoordig mag je al heel blij zijn als ze überhaupt nog iets van sport doen. Gamen is ook sport hoor, mama, hoor ik dan! 😁

    Like

  2. Leuk nieuws! Hier waren het 5 jongens en we waren telkens superblïj. Ik heb niet het gevoel dat ik een meisje mis/gemist heb. Voetballen, fietsen, vissen, harde muziek, … Je neemt het er allemaal bij hoor. 😉

    Like

  3. oooo proficiat Valerie, mijn eerste kindje was ook een zoon (en ik dacht in eerste instantie: oei hoe moet dat nu), en eerlijk, een zoontje is heeeeeeerlijk . Geniet alvast van je zwangerschap! (ik vond er niks aan, maar ik gun je het “oermoederschap” ten volle) 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s