Het is een goed verlof geweest als…

vakantie, kroatië… je na drie weken de pincode van je tankkaart vergeten bent, én de code van de deur op je werk.

Deze vakantie heb ik amper met de auto gereden. Toen ik enkele dagen geleden aan het tankstation stond, ging het licht even uit. Met de beste wil van de wereld kon ik me mijn code niet meer herinneren. Toen ik gisteren voor het eerst in drie weken weer op mijn zondagwerk stond, kon ik me ook niet meer herinneren met welke code ik de deur kon openen. Twee codes die ik doorheen het jaar minstens wekelijks gebruik. Gewoon weg. En het is niet de eerste keer dat me dit overkomt.

Ik ben ervan overtuigd dat dit betekent dat ik goed ben in op verlof gaan. Alles loslaten en nergens meer aan denken. Met een leeg hoofd terug thuis komen. Een iets té leeg hoofd in dit geval, maar bon. óf het kan ook betekenen dat ik gewoon te dom ben om zoiets simpels als een code te onthouden. Maar laten we het maar gewoon houden op de eerste uitleg… 🙂

Wanner jullie dit lezen heb ik mijn eerste klant wellicht al gezien. Dat betekent dat de vakantie nu officieel voorbij is voor mij. Hersenloze tijd, ik ga je missen…

Kan jij alles loslaten tijdens je vakantie?

20 comments

 1. Doorgaans kan ik mijn werk goed loslaten op vakantie. Toch wat de inhoud ervan betreft. Als het over de sfeer gaat of veranderingen die boven mijn hoofd hangen, dan kan ik daar op een onbewaakt moment wel een beetje over tobben. Maar ook dat probeer ik tegen te gaan, meestal met succes :-). Leuk dat je zo’n zorgeloze vakantie had!

  Like

 2. Welkom terug onder de werkenden! Same here today 🙂
  Ik ben niet goed in loslaten… Ik check elke dag mijn mails in de vakantie, ik vervloek mezelf ervoor maar het is sterker dan mezelf…
  Ik zou beter een voorbeeld nemen aan jou! 🙂

  Like

 3. Hier ook de eerste werkdag! Helaas. Bij mij hangt het er wat vanaf wat ik moet loslaten. Nu was ik blij om de deur even achter me dicht te trekken. Mails afzetten, sociale media van het werk negeren en perstelefoontjes doorschuiven. Het deed zelfs echt deugd om het ff allemaal te negeren. Maar bij onterechte kritiek etc lukt me dat minder goed, zeker vlak voor m’n vakantie.

  Like

 4. Ik ben ook altijd mijn wachtwoord voor de pc vergeten, ‘k schrijf het daarom maar op om niet altijd naar de helpdesk te moeten bellen :), ik kan heel goed loslaten, Mr B daarentegen…

  Like

 5. Enkele jaren terug kon ik absoluut niet loslaten en las ik ook mijn werkmails in mijn vakantie. Een jaar of twee-drie geleden heb ik geleerd om echt los te laten. Ook tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik dat gedaan.
  Dit jaar had ik écht nood aan vakantie, maar het lukte mij maar moeilijk om het hoofd leeg te maken. Mails niet lezen? Best ok, ja, maar echt het hoofd leeg maken is nog iets anders. En ook al zijn er nu 3,5 weken vakantie voorbij en ga ik morgen terug aan het werk, volledig opgeladen zijn de batterijen nog steeds niet.
  Maar wel fijn om te lezen dat het jou wel gelukt is en hoe. Gewoon zalig! Hopelijk kan je er nog wat van nagenieten!
  ps: de code van het werk in Brugge weet ik wel nog. 😉

  Like

 6. Ik kan het werk goed los laten, maar af en toe denk ik toch wel aan m’n bewoners (ik werk als opvoedster bij volwassenen met een handicap) 🙂 dan denk ik ‘aah, het is nu woensdag 15u, nu zijn ze dat aan het doen’ 🙂 Bovendien hebben we met de collega’s een whatsapp groepje waarin bijna dagelijks toch wel wat berichten in verschijnen die werk gerelateerd zijn. Ook al staan mijn meldingen af, toch kan ik het niet laten om dit toch even te lezen 🙂

  Like

 7. Dan heb je inderdaad een goede vakantie gehad! Heerlijk als je zo kunt ontspannen! Mij lukt dat ook meestal wel aardig goed, dit jaar was ik inderdaad zelfs mijn wachtwoord kwijt van mijn werk, dus ja, ook hier een goed verlof gehad dus!

  Like

 8. Dit jaar heb ik voor het eerst geen mails beantwoord tijdens mijn vakantie. Ik volg wel maar probeer om steeds meer los te laten op zo een momenten. Het is tijdens het jaar al druk genoeg. En de code voor mijn tankkaart, die kan ik nooit onthouden, vakantie gehad of niet 🙂

  Like

 9. Was ook de code van mijn werk efkes kwijt. En opnieuw autorijden (ik rijd niet graag in het buitenland, mijn echtgenoot gelukkig wel) was precies ook efkes wennen. En in de fitness stond ik efkes onnozel te kijken naar het scherm van het toestel dat ik al zo vaak gebruikt heb. Zot eigenlijk. Maar inderdaad: we hebben losgelaten. 🙂

  Like

 10. Ja! Maar ik krijg er als leerkracht ook ruim de tijd voor en dat is niet iedereen gegund, jammer genoeg. Ik schrijf al mijn codes achteraan in mijn agenda. Helpt tegen vergetelheid.

  Like

 11. Ik heb tijdens de jaren dat ik werkzaam was geleerd om eenmaal de deur achter me toe, de stress van het zenuwslopend werk achter te laten. Noodzakelijk want anders zou ik er aan ten onder gegaan zijn. Ik kan daardoor héél goed overschakelen in vakantie modus zelfs thuis!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s