Follow The Money – bis

Gisteren reageerde ik nog op de blogpost van Bert dat ik me dringend ook Netflix moet aanschaffen. Daar kom ik vandaag op terug. Netflix zou mijn gezondheid wel eens ernstig kunnen schaden.

Ik hou namelijk van goede series én ik ben gulzig. Doorgaans volg ik series op een van de traditionele zenders. Dan is er geen probleem: elke week jammer ik een beetje wanneer de aflevering weer gedaan is omdat ik dan een volledige week op het vervolg moet wachten. Dat heeft ergens wel zijn charme. Net voor ik op vakantie vertrok, ontdekte ik dat het tweede deel van de steengoede serie Follow The Money op Canvas werd uitgezonden. Eventjes twijfelde ik om op vakantie te vertrekken. Maar Kroatië klonk nog nét iets veelbelovender dan een Deense televisieserie. Dus vertrokken we en nam onze digicorder trouw elke aflevering op.

Follow the Money

Intussen zijn we terug. En zijn we beginnen kijken naar de serie. Resultaat? Twee dagen later heb ik álle afleveringen al gezien. En dát, lieve mensen, zou er gebeuren wanneer we ten huize Falderie Netflix hebben: ik zou een gruwelijk verslaafde bingewatcher worden. Ik zou thuiskomen van het werk, me voor de televisie zetten en series kijken. Zonder te stoppen. Zonder te eten. Zonder te slapen. Ik zou mezelf totaal verwaarlozen. En ondanks al mijn inspanningen zou ik er nooit in slagen om alle series die me leuk lijken te bekijken. En daarom neem ik geen Netflix: ik zou het simpelweg niet aankunnen.

Goed nieuws voor jullie: nog tot 28 augustus kan je het hele tweede seizoen van Follow The Money op VRT NU bekijken. Geniet ervan, maar wees er zuiniger op dan ik.

Heb jij Netflix?

19 comments

 1. Wij hebben Netflix thuis en kijken effectief meerdere afleveringen na elkaar van goede series. Maar we waken over het uur dat we tijdens de week in ons bed moeten liggen. Het gebeurt nooit dat we er zo in opgaan dat we alles vergeten. Want ja, dan is Netflix misschien wel heel gevaarlijk!

  Like

 2. Haha, ik deed de afgelopen dagen net hetzelfde als jij: Seizoen 2 van Follow the money bingewatchen. Ik kan het bijna niet meer: een serie kijken één aflevering per week. Wij hebben Netflix en ik kijk ook series die op de gewone zenders worden uitgezonden bijna altijd uitgesteld (lees: ik spaar er eerst een aantal op, zodat ik als ik er aan begin een beetje kan doorkijken :-)). Om te zorgen dat het niet uit de hand loopt is er mijn man. Wij kijken namelijk meestal samen, en na een aflevering of twee (als ik terwijl de aftiteling nog loopt al verlangend ‘nog eentje?’ vraag) vindt hij het gewoonlijk wel goed geweest. Hij is een weekje niet thuis, dus kon ik mij met Follow the money (wou hij niet zien) nog eens laten gaan. Ik beperk het aantal series waar ik alleen naar kijk, voor mijn eigen bestwil :-).

  Like

 3. Geen Netflix thuis, maar wel met veel plezier deze steengoede serie gevolgd op de tv-zender, en soms met uitgesteld kijken als we nu echt niet anders konden dan weg te gaan op zaterdagavond 🙂 maar toegegeven, voor deze serie was ik bijna thuis gebleven !!

  Like

 4. Zelfs zonder Netflix kan ik met zijn momenten een gigantisch grote bingewatcher zijn. Mijn enige redmiddel is dat ik zoeken in Netflix nog altijd niet geweldig fijn vind … 🙂 Ik wist trouwens niet dat het het 2de seizoen was dat Canvas aan het uitzenden is, dus thx voor de tip!

  Like

 5. Geen Netflix hier maar ook geen grote tv-kijker. Ik verlies mezelf in boeken :). Al neem ik af en toe wel eens iets op op.de Digibord om achteraf te bekijken. Zo staan er nog heel wat films op me te wachten die ik ooit eens wil zien. 🙂

  Like

 6. Geen Netflix, maar wel al vaak in de verleiding gekomen. Het enige wat me ervan weerhoudt is dat het weer een kost is die erbij komt. En als ik zie wat voor een Youtube- en Digicorder- bingewatcher ik ben dan vrees ik dat ik hetzelfde probleem zou hebben als jij:-)

  Like

 7. Wij hebben geen televisie, maar wel Netflix! Ik vind het heerlijk om zelf te kunnen bepalen wat ik wanneer wil kijken, zonder irritante reclames, en zonder het gevaar dat ik tv zit te kijken ‘omdat ik een tv heb’.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s