Zomervakantie 2017

Istrië, KroatiëWie mij wel eens tegenkomt op Instagram zal het al wel gezien hebben: ik heb een topvakantie achter de rug. Deze vakantie was zoals een goede vakantie hoort te zijn: je knippert eens met je ogen en het is alweer gedaan. Ondanks dat we niet eens zoveel gedaan hebben, was er geen moment van verveling en vlogen de dagen voorbij. In tegenstelling tot de voorbije jaren zijn we niet van het ene kasteel naar het andere museum gehold. We hebben niet alle must-sees van ons lijstje kunnen afstrepen. Meer nog: dit jaar hadden we zelfs helemaal geen lijstje. En dat was helemaal ok zo. We hadden allebei nood aan vakantie en de essentie van vakantie is eigenlijk dat niets moet en alles mag. Daar hebben we naar geleefd, elke dag opnieuw.

Ik heb genoten van elk stukje van onze reis:

 • Cairate/Italië: gezellig bezoek aan familie die ik al jaren niet meer gezien had
 • Gardameer/Italië: twee gestolen uurtjes op weg naar Verona. Misschien wel onze volgende vakantiebestemming?
 • Verona/Italië: veel te kort, maar Verona charmeerde meteen. Om ooit terug naartoe te gaan
 • Istrië/Kroatië: was veel mooier dan ik verwacht had. Scoorde op élk vlak.
 • Großarl/Oostenrijk: wat zijn de bergen impressionant! Ik had nooit durven vermoeden dat de bergen ook een topbestemming in de zomer konden zijn!

Waren er dan geen minpunten? Gelukkig erg weinig, maar over hoe duur het is om in Europa rond te reizen (tolwegen, vignetten,…) mogen jullie zeker nog wel een klaagpost verwachten. Mijn excuses alvast.

Ben jij weggeweest/ga je nog weg/ben je hip en ga je voor de staycation?

 

25 comments

 1. Ik had het op Instagram al willen zien dat het een topvakantie was 🙂 Wij zijn een weekje naar Nederland geweest en hebben de andere week thuis doorgebracht en genoten van beide!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wow, dat is wel een super-uitgebreide vakantie! Italië is fantastisch en Kroatië heb ik ook al veel goeds over gehoord maar zelf nog niet bezocht. Op dit moment is het voor ons genieten aan de …Belgische kust!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat lijkt me een heel mooie reis te zijn geweest! Bij ons zal het een staycation worden, weliswaar met de nodige uitstapjes. Ik lees zoveel tips op blogs over leuke koffiebars en restaurantjes, ik ga er meteen een aantal uittesten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, die bijkomstige kosten zoals tol zijn echt belachelijk. Wij proberen het zoveel mogelijk te vermijden maar je ontkomt er helaas niet aan als je bv richting Zuid-Frankrijk gaat. Gardameer is misschien ook wel onze bestemming voor volgend jaar, dus ben erg benieuwd naar je verhalen hierover!

  Geliked door 1 persoon

 5. Leuk dat je een super vakantie hebt gehad. Ik ga dit jaar heel laat op vakantie, maar ga gelukkih wel nog weg. Ik ga 10 dagen naar Portugal, naar het vakantiehuisje van mijn tante en ik kijk er ontzettend naar uit

  Like

 6. Dit klinkt als een vakantie zoals vakantie hoort te zijn. Relax genieten van al het mooie dat je tegenkomt. Zo ver reizen met de auto lijkt me anders wel een hele opgave. De bestemmingen die je hier opsomt spreken me een voor een wel aan :-). Benieuwd naar méér.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s