En route…

texelEr bestaan mensen die hun vakantie een jaar op voorhand boeken. En dan dag voor dag beginnen plannen wat ze tijdens die vakantie zoal kunnen ondernemen. Soms ben ik daar wel jaloers op. Bij ons is het jaar na jaar een chaotische vakantieplanning. Eerst beslissen naar waar we willen (Rusland? Polen? Frankrijk? Kroatië?) en dan wat aanmodderen op diverse websites voor het boeken van logement (airbnb, booking…). Dan zouden we een planning kunnen uitstippelen, maar ook dit jaar zijn we daar weer niet geraakt. We vertrekken en we weten waar naartoe. Dat is al een hele prestatie. Wat we gaan doen, zien we wel onderweg.

Waar brengt de auto ons dit jaar? Via een overnachting in de buurt van Milaan gaat het een dagje naar Verona, vervolgens zitten we een weekje in Istrië/Kroatië en op terugweg houden we drie dagen halt in de bergen in de buurt van Salzburg. Maar wat daar overal te beleven valt? Dat zal de toekomst uitwijzen. Ach ja, ergens heeft het ook wel zijn charme. Alles kan en alles mag. Ik hoop jullie achteraf te kunnen overladen met mooie vakantieverhalen en leuke tips!

Plan jij alles goed vooraf of is er ruimte voor improvisatie?

17 comments

 1. Ik plan (hotel, tussenstops), check de must-sees maar laat ook ruimte voor improvisatie. Ook een beetje afhankelijk van de bestemming. Onze Mexicoreis was goed voorbereid omdat ik graag zeker was dat we een hotel en een huurauto hadden, een week naar zee hoeft niet zo gepland.

  Like

 2. Ik maak meestal wel een uitgebreide planning, maar durf daar zeker van af te wijken als we op bestemming zijn. Vroeger boekte ik liefst zo weinig mogelijk vooraf, maar nu ik met mijn dochter reis, wil ik toch graag wat meer zekerheid op voorhand.

  Like

 3. Wij boeken laat, veel te laat een camping en zien dan wel … dit jaar deden we een fietstocht, een shoptocht (decathlon is goedkoper in Frankrijk) en de kids speelden elke dag minstens twee uur in het zwembad.

  Like

 4. Zo iets ertussenin. Ik bekijk wel op voorhand wat we zouden kunnen doen, maar het is nooit minutieus gepland. Een beetje improvisatie maakt immers toch deel uit van het vakantiegevoel he 🙂

  Like

 5. 🙂 We gaan elk jaar met de camper weg. Ben altijd al weken van te voren aan het plannen. Ten eerste welke richting, naar boven(noord) of toch naar het beneden(zuiden) of naar rechts(oosten)……………Als ik na veel Googlen, de richting weet, dan ga ik globaal routes bekijken, en wat er in de buurt te zien is, via de afbeeldingen in Google….. Zo komt er een waarschijnlijke route tevoorschijn.
  In de tussentijd, verander ik het wel vijf, tien, vijftien keer 🙂

  Maar als we dan uiteindelijk op weg gaan, kan de route ineens heel anders gaan worden…. Waar de weg ons dan brengt 🙂 zien we wat leuks, buigen we zo af. Zitten dan ECHT niet vast aan de planning. Is dat dan niet jammer van je planning? Nee 🙂

  Vind gewoon heerlijk om van te voren, van alles uit zoeken, bekijken, verhalen lezen andere reizigers…..

  Like

 6. Istrië is f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h. Hebben wij twee keer gedaan, onvergetelijk.
  Wij plannen heel vaak lang op voorhand, maar blijven niet sjieken op ons reisprogramma. Enige reden van het vroeg boeken is iets te hebben om naar uit te kijken.

  Like

 7. ik plan altijd een jaar op voorhand mijn vakantie. Ik kijk wat er te doen is maar ik maak geen strak schema wat we gaan doen. Ik vind het leuk om ter plaatsen nog andere bezienswaardigheden te ontdekken.

  Like

 8. Hier wordt ook iet erg lang op voorhand geboekt. Wel bekijk ik altijd een aantal dingen die in de streek te doen zijn en dan zien we ter plaatse wat he weer toelaat en waar we zin in hebben

  Like

 9. Het hangt een beetje af van het soort vakantie. Onze reis naar Amerika bijvoorbeeld of een citytrip naar een nieuwe stad is meestal vrij goed gepland (ik lieg: is tot in de puntjes gepland dus ;-)). Voor een weekje Franse Alpen zoals dit jaar is het echt kijken wat op ons afkomt. Maar ook dat heeft voor een stuk te maken met het feit dat we er ook al de derde keer heen gaan. Het enigste wat ik plan dit jaar is een bezoek aan de honingwinkel zodat we niet voor een gesloten deur staan zoals twee jaar geleden. 😉
  Veel plezier!

  Like

 10. Ik heb een hekel aan reizen die je een jaar op voorhand moet plannen! Er kan intussen tijd zoveel gebeuren. Ja je kunt daarvoor verzekeringen voor afsluiten.
  Het liefst ga ik op vakantie met zo min mogelijk voorbereidingen. Maar ik begrijp wel als je dat in het hoogseizoen doet dat je op tijd er moet aan beginnen. Daarom ga ik meestal buiten het seizoen op vakantie 😉

  Like

 11. Wij kiezen een locatie en blijven daar voor een ganse week of 10 dagen. We plannen niets op voorhand. Soms vertrekken we twee dagen vroeger om op weg er naar toe nog iets te doen.

  Like

 12. Oh Istrië brings back memories naar een vakantielief dat leidde tot een relatie in België die nog 3 maanden stand hield (’t was nen Belg maar wel ene van een andere (ver weg) provincie.
  Ben in 1989 in Porec verbleven.
  Ik plan graag accomodatie en surf rond naar wat er te zien/beleven is. Momenteel niks geboekt wegens schilderwerken, alles is nog mogelijk we zien wel het moment zelf ! Geniet !!!

  Like

 13. Ik ben zo iemand die graag op voorhand weet waar ik terecht zal komen. Ben behoorlijk gesteld op comfort, dat dat op z’n minst even goed is als thuis. Dus ja, àls we op reis gaan boek ik dat op voorhand, dat geeft me ook meer rust en zekerheid.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s