Wat te doen met je vakantiefoto’s?

smartphoto, fotoboek, vakantiefoto's

Elk jaar nemen we foto’s op vakantie en elk jaar neem ik mezelf voor om daar iets leuks mee te doen. Elk jaar mislukte dat goede voornemen. Ik verzamel mijn vakantiefoto’s al jaren in diverse mapjes op de computer en de harde schijf. Ik weet dat ze er staan, maar ik kijk er zelden naar. En dat is zonde. Want als ik toch eens naar oude foto’s kijk, komen er altijd mooie herinneringen boven.

Dit jaar is het anders gelopen. Dit jaar kan ik voor het eerst op vakantie vertrekken terwijl de vorige vakantie ook écht is afgesloten. Van onze fantastische reis naar Polen maakte ik recent een heel fotoboek. Ik merkte bij het maken van het boek dat je er ongelofelijk veel kanten mee uit kan en toen ik het boek uiteindelijk ontving, was ik allesbehalve teleurgesteld. Wat een prachtig boek is het geworden, met al onze leukste vakantiefoto’s. En terwijl ik dan toch bezig was, besloot ik nog een en ander te doen met onze foto’s. Niets zo leuk als een vakantiefoto (of een andere foto met een leuke herinnering aan) in je agenda te stoppen of het boek dat je bent aan het lezen. Dus maakte ik van een selectie foto’s toffe retroprints. Ik kan Smartphoto alleen maar warm aanbevelen!

Et voila: mijn boek is af, staat netjes in de kast en ik kan opnieuw op vakantie vertrekken. En nu ik weet hoe makkelijk het is om zo’n fotoboek te maken, durf ik met zekerheid zeggen dat het eerste fotoboek na de vakantie zeker gezelschap zal krijgen van nummer twee.

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

11 comments

 1. Wij hebben hier al een aantal fotoboeken staan en er moeten er nog veel gemaakt worden. Iedere keer als er bezoek is, is het zo leuk om hen die boeken te laten zien.

  Like

 2. Ik denk dat we er al een stuk of 15 in de kast hebben liggen, je kijkt dan ook veel sneller terug en Mr B heeft er ook al fantastische dingen mee gedaan!

  Like

 3. Zelf fotoboeken maken, een van de leukste dingen die er bestaan. Tot hiertoe gebruikte ik de Kruidvat fotoservice. Erg gebruiksvriendelijk ook. Nu ik dit hier zo lees, vind ik het ook interessant om eens een andere fotoboek service uit te proberen.

  Like

 4. Ik maak veel foto’s en die staan allemaal op mijn pc ( en harde schijf) Ik ben begonnen met foto albums samen te stellen, want de foto’s stonden maar te staan op de pc en ik deed er weinig mee.. Je kijkt er ook gemakkelijker in . Vòòr het digitale tijdperk werden de filmrolletjes altijd ontwikkeld en in die tijd heb ik wel een 20 tal reuze albums volgeplakt.

  Like

 5. Ik ben eens avonden lang bezig geweest met een fantastisch mooi fotoboek samen te stellen van onze reis naar Alaska… om dan alle lay-out weer kwijt te spelen en het op te geven. Je idee om reisfoto’s als bladwijzer te gebruiken vind ik geniaal!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s