Stoute jongen uit de wedstrijd

De Tour is door één valpartij meteen twee wielrenners kwijt. Mark Cavendish moest jammer genoeg opgeven door de blessure die hij gisteren tijdens de valpartij opliep. Een valpartij waardoor ook Peter Sagan moet opkrassen. En dat voelt een beetje wrang.

In eerste instantie leek het mij duidelijk dat hij in de fout was gegaan. Wanneer je de beelden echter opnieuw bekijkt, slaat de twijfel toch toe. Is de elleboog van Sagan daar voor of pas nadat Cavendish onderuit gaat? Voer voor discussie.

De beslissing om Peter Sagan uit de tour te zetten gaat er bij mij niet in. Straffen ok, maar helemaal uitsluiten? Is dat nu werkelijk nodig? Met Sagan verdwijnt er kleur, humor en rock-‘n-roll uit de tour. Ik ben er overigens van overtuigd dat fans heel wat andere fragmenten zullen kunnen oprakelen waarin dezelfde of veel ergere fouten worden gemaakt die wél ongestraft zijn gebleven. Ik ben benieuwd naar het verdere verloop van de tour. Met deze beslissing stelt de organisatie wellicht een voorbeeld. Maar dat betekent ook: gelijk welke renner – of dat nu Froome is of een nobele onbekende – moet bij soortgelijke acties eveneens uit de wedstrijd worden gezet. Hopelijk haalt iemand nog de streep in Parijs…

Ben jij het eens met de uitsluiting van Sagan?

11 comments

 1. Ik ken niet genoeg van de regels om er een standpunt over in te nemen. Moeilijke discussie natuurlijk en de beelden laten wel wat ruimte voor interpretatie…

  Like

 2. Ik vind de sanctie echt wel overdreven.
  Akkoord, hij doet het deurtje dicht voor Cavendish, maar die elleboog was om zijn evenwicht zelf te bewaren. Dat eerste mocht hij niet doen want hij gaat ferm van zijn lijn af, maar hoe vaak gebeurt dit niet?
  Het is door het gevolg, de zware val van Cavendish, dat hier plots veel rond te doen is terwijl het vaker dan lief gebeurt.
  Heel jammer… Nu al een saaie zaak trouwens met Froome in het geel.

  Like

 3. Ik volg het hier af en toe met ‘Vive le vélo’. Ben zelf niet zo’n kenner maar inderdaad: als er lijnen worden uitgezet, dan voor iedereen. Of het terecht dan wel onterecht is, daar spreek ik me niet over uit om de eenvoudige reden dat ik er te weinig over weet.

  Like

 4. Ik vond wel dat hij in fout was. Daags voordien had hij ook al geen rechte sprint gereden. Dus op dat vlak vond ik een bestraffing wel niet overbodig. Maar hem volledig uit de race halen was misschien nu ook wel niet nodig. Zeker niet als je de beelden achteraf in close-up bekijkt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s