Falderie gaat naar de zee

Oostende, zee, kustIk woon intussen al enkele jaren in Brugge. De Belgische kust ligt op amper een kwartiertje rijden. Ideaal dus om zowel in de zomer als de winter eens een strandwandeling te gaan maken, ijsjes te gaan eten op de dijk of de vele toffe strandbars te ontdekken.

De voorbije vier jaar kwam ik echter niet één keer aan de Belgische kust. Tot deze maand. Samen met enkele leuke vrienden ontdekte ik de strandbar van Wenduine. Een cultuurschok voor mij. Het Wenduine dat ik kende uit mijn kinder- en jeugdjaren was helemaal opgefrist. Wat een mooie dijk en vooral: zo hip, een strandbar!

Ook afgelopen week trok ik naar de kust, ditmaal naar Oostende samen met mijn collega fotografiestudenten. Over die cursus vertel ik later nog wel eens. Ik maakte er leuke foto’s, waarvan je er eentje hierboven ziet. Maar vooral: ik ontdekte weer hoe mooi de zee en de kust wel niet is. Ik neem me voor om er deze zomer toch eens vaker naartoe te gaan!

Ga jij vaak naar de Belgische kust?

18 comments

 1. Wij gaan tegenwoordig vaker naar Zeeland dan naar de Belgische kust. Het ruisen van de zee, het licht dat anders is aan zee dan in het binnenland,..het kan mij ook erg deugd doen. Maar ik vind het er het fijnst als er niet te veel volk is, dus op een zonnige zomerdag blijf ik er meestal weg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij brachten er met de kinderen menig vakantie door toen mijn schoonouders nog een appartement hadden. Zijn daardoor ook verliefd geworden op Brugge, waar we nog vaak komen. De kust zal ons altijd aantrekken!

  Geliked door 2 people

 3. Wenduine..wat een mooie herinneringen hebben we daar 🙂
  Vorige herfst ben ik met een vriendin naar De Panne op weekend gegaan. Zo mooi! Lekker gewandeld in de duinen en genoten van het buiten zijn. Hoewel het natuurlijk geen zomers weer was. Voor mij was het echt vakantie in eigen land ! Aanrader!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wij gaan graag naar zee, mijn schoonfamilie wonden in Zeebrugge en Knokke, maar we merken dat als het mooi weer is, we ertegen opzien om naar de kust te rijden door de file. We gaan dus tweewekelijks naar de kust behalve als het mooi weer is… Wil ik ook wel eens verandering in brengen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Wenduine brengt mij terug in de tijd als het plaatsje waar we op vakantie gingen toen m’n dochter nog kleuter was. Het is nog een van de lieflijke kustplaatsen aan onze eigen Belgische kust, al geniet ik een lichte voorkeur voor Zeeland :-). En nu krijg ik plots zin om eropuit te trekken naar zee…

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ben absoluut dol op de zee! En die strandbars: ik hoor dat ze overal als paddenstoelen uit de grond rijzen. Mijn schoonbroer zei net nog dat er in Middelkerke ook een nieuwe is. Moet ik toch eens gaan checken! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Vorig jaar in april startte ik op de dienst toerisme van Oostende, maar voordien kwam ik amper aan de Belgische kust. Bijna nooit dus. Die 6 maanden bij Toerisme Oostende deden me de liefde voor de kust terug te vinden.

  Like

 8. Ik kom er eigenlijk zelden. Dit jaar zijn we er rond Pasen op repetitieweekend geweest, mogelijk kom ik er nu de rest van het jaar niet meer. Het is voor ons echt de andere kant van het land. Ook al zit ik elke morgen op de trein naar Knokke-Blankenberge om in Brussel te gaan werken. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s