Over zingen in films

Afgelopen zaterdag werd de film Annie uitgezonden. Niet de originele versie uit 1982 maar de remake uit 2014. (Weet u nog, die film die ik toen graag in de cinema wilde gaan zien…) In deze film is Annie niet meer blank en ros. De rol van Annie wordt hier gespeeld door een schattig zwart meisje. De prachtige Cameron Diaz speelt een aan drank verslaafde pleegmoeder en Jamie Foxx is William Stacks. Maar daarover wou ik het niet echt hebben.

Ik vind het een mooie film. Er is maar één ding dat me wat tegensteekt. Bij elke ietwat emotionele scène begint een van de personages te…zingen. Want jawel, ook in deze remake is Annie een musical. Ik hou van musical op de planken. Musicalacteurs zijn misschien wel de grootste artiesten. Naast acteren moeten ze ook nog eens kunnen zingen én dansen. In film vind ik het musicalgenre echter iets moeilijkers. Hoeveel moeite ik er ook voor doe, ik blijf het toch wat tenenkrullend vinden. Niet enkel bij Annie, maar ook bij andere musicalfilms. Gelukkig keek ik de film uitgesteld en kon ik de liedjes gewoon doorspoelen…

En jullie? Liefhebber van musical?

15 comments

 1. Ook niet zo’n fan van emotionele auteurs die ineens in een aria uitbarsten. Ik was wel erg onder de indruk van ‘Cats’ tijdens een citytripje London. Zo in een Londons theater zat de setting juist om ervan te kunnen genieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Fan van musical zeker en vast! Maar voor mij hoeft het inderdaad ook niet in een film. Live op de planken of als orkeststukken om zelf te spelen maar niet als ik naar TV kijk. Ik keek ooit naar Mama Mia en ik ergerde me dood, ik heb hem niet uitgekeken :). Nuja, dat is nog een iets ander niveau. De enige uitzondering is Pitch Perfect, maar dat is dan weer geen musical maar toevallig een film waar veel in gezongen wordt.

  Like

 3. Bepaalde musicals vind ik geweldig, andere minder. Toen ik naar Dreamgirls ging kijken in de cinema dacht ik heel de tijd ‘oh neen, nu gaan ze weer zo’n langdradig liedje zingen’. Maar Moulin Rouge vind ik dan weer geweldig en ook Chicago vind ik goed. Voor de originele Annie film heb ik echt een boontje, ik ben opgegroeid met die film, keek altijd samen met mijn oma. De remake heb ik nog niet gezien.

  Like

   1. Heb je el Tango de Roxanne dan nog niet gezien? Die zit vrij achteraan in de film. Geweldig vind ik dat, al is het behoorlijk dramatisch.

    Like

 4. Deze Annie is me erg tegengevallen! Ik beweer niet dat er niet goed geacteerd werd maar het is een flauw afkooksel van de originele Annie. Ze hadden beter helemaal niet moeten zingen. Musicals zijn het mooist in een Londens theater. Alles ademt er musical zelfs de toeschouwers zingen mee!!

  Like

  1. Ik vond de film best leuk, maar de zang hadden ze inderdaad beter achterwege gelaten. In Londen heb ik nog nooit een musical gezien, maar daar wil ik toch eens verandering in brengen!

   Like

 5. Zowel op het podium als in filmversie grote fan van het genre. Maar soms is het er idd wel over. Net zoals Samaja had ik dat erg hard bij Dreamgirls, toen dacht ik constant oh neen, gaan die nu weer zingen 😄!

  Like

 6. Ik heb de film opgenomen… het zal eentje zijn om alleen te bekijken, want Zoetie zijn genre is het niet.
  Zo zijn we ooit samen eens beginnen kijken naar Les Miserables… na nog geen 5 minuten was hij het al beu 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s