Waarom een bos geen ramen heeft

korneel de rynck, waarom een bos geen ramen heeftDe tijd dat ik kinderboeken las, ligt al lang achter mij. De voorbije maanden mocht ik, dankzij mijn werk voor Deze Week, enkele keren op de koffie met auteurs van kinderboeken. Wat betekent dat ik voordien hun boek uiteraard ook las. Een hele openbaring.

Wat worden er tegenwoordig prachtige kinderboeken gemaakt! Het laatste kinderboek dat ik las was Waarom een bos geen ramen heeft van Korneel De Rynck, uitgegeven bij Van Halewyck.  Een bundel met 28 licht filosofische dierenverhalen voor kinderen van 8 tot 108 jaar. Ik fronste even de wenkbrauwen toen ik dat op de achterflap zag staan, maar na het lezen van het boek moet ik die stelling gewoon beamen. Het zijn mooie verhaaltjes om voor te lezen aan kinderen, maar als volwassene haal je er net zo goed zelf iets uit. Om nog maar te zwijgen van de mooie tekeningen van Joris Thys.

Moest je nog op zoek zijn naar een leuk verjaardags- of communiecadeautje dan is dit boek een echte aanrader!

Ben jij thuis in de wereld van de kinderboeken? Nog aanraders?

9 comments

 1. Ik lees eigenlijk nog regelmatig kinder- en jeugdboeken, vooral Marc de Bel, maar als ik zo plots eens bots op een pareltje durf ik die wel mee naar huis nemen. Ik hou er wel van om in zo’n fantasiewereld te duiken! Zalig!

  Like

 2. Mijn dochter is hier nog iets te jong voor, maar ik hou het alvast voor mijn oudste nichtje haar verjaardag (die wordt 8). Voor mijn dochter moet ik de laatste tijd vooral sprookjes voorlezen.

  Like

 3. Door de opleiding van de dochter (kleuterjuf) zijn we weer wat meer in de kinderboeken verzeild geraakt. Ik kan daar gerust ook nog in verdwalen.

  Like

 4. De tijd van kinderboeken lezen en voorlezen is helaas voorbij . Ik heb het zowel voor mijn eigen kinderen en later voor de kleinkinderen gedaan. Ik schuimde rommelmarkten af op zoek naar kinderboeken en op den duur had ik legplanken vol. Ik kan er met moeite afscheid van nemen. De boekjes voor héél jonge kinderen heb ik doorgegeven aan mijn kleindochter voor haar kindje ( mijn achterkleinkind). De andere boeken staan hier nog…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s