MOOOV Filmfestival

MOOOV, Brugge, Mieke DumontHet nadeel aan cultuurtips is dat het vaak nogal plaatsgebonden is. Wat hebt jij als lezer in Limburg nu aan mijn leuke tips uit Brugge? Deze uittip is een uitzondering. Graag stel ik jullie immers MOOOV Filmfestival voor. En dat is een festival dat momenteel wordt georganiseerd in acht Vlaamse steden: Brugge, Beringen, Genk, Dilbeek, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas en Turnhout.

Op MOOOV kan je heel wat films bekijken die nooit in de reguliere cinemazalen draaien. Een unieke kans dus om heel wat verborgen pareltjes te ontdekken. Gisteren gingen we ook naar MOOOV, in Brugge. Niet om een film te bekijken, wel gingen we naar het praatcafé in pop-upcafé Almodobar. Daar zagen we een leuk gesprek tussen moderator Mieke Dumont, vast panellid Maud Vanhauwaert en Sachli Gholamalizad. Een heel fijne manier om over film te horen praten én een inkijk te krijgen in de persoonlijkheid van de gast van de avond.

Zin om ook eens te gaan? Alleen in Brugge. Nog vandaag (25 april) met Karel Goetghebeur en morgen (woensdag 26 april) met Strook. Woon je in Beringen, Genk, Dilbeek, Lier, Roeselare, Sint-Niklaas of Turnhout? Check dan zeker de website van MOOOV om te kijken wat er in jouw stad op het programma staat!

Ik interviewde Mieke er onlangs ook over voor Deze Week.

Naar wat gaat jouw voorkeur uit: commerciële blockbusters of de verborgen pareltjes?

7 comments

  1. Grappig, wij hebben er deze zondag tijdens de rondleiding in Lier nog over gesproken! Zowel in Turnhout als in Lier hebben ze enkele Latijns-Amerikaanse films die ze uitzenden. Zitten pareltjes tussen!
    Ik hou van een goede balans : af en toe een blockbuster en af en toe een diepgaande film. Hangt van mijn mood af:-)

    Like

  2. Ik woon in de buurt van Turnhout en ben al jaren fan van Mooov. Dit jaar voorlopig nog niets gezien, maar hoop daar één van de komende dagen verandering in te brengen. Bij mij kan het allebei: blockbusters of onbekende films. Als een film goed gemaakt is maakt het voor mij niet uit of dat nu met een groot of klein budget was, en of hij nu in Hollywood werd opgenomen of in een land dat ik nog niet bij benadering op een blinde kaart zou kunnen aanduiden. Ik word er wel wat extra blij van, als zo’n onbekende film toch tot in onze zalen geraakt. Veel dank dus aan de organisatoren van Mooov, die daarvoor zorgen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s