Temptation Island – nog één keertje…

Sommigen onder jullie zullen de wenkbrauwen eens fronsen. Maar nog groter is de kans dat je stiekem wel al een aflevering van Temptation Island hebt gezien. Misschien was je wel zoals ik. Ik keek erop neer, maar de nieuwsgierigheid was te groot. Ik moest het toch eerst eens gezien hebben voor ik er écht een mening over kon vormen?

Wachten op miserie

Dus keek ik naar de eerste aflevering van dit seizoen. En lach al vanaf aflevering 1 om de belachelijke oneliners, de overdreven spiermassa van sommige kandidaten of de dommigheid die er bij sommigen afdruipt. Week na week blijf ik kijken. En hopen dat er iets spannends gaat gebeuren. We moesten even wachten, maar het kwam. De ene na de andere begon zijn partner te bedriegen. En wat smulden we van de beelden.

Daar klopt het niet helemaal. Zo ben ik namelijk niet. Ik ben begripvol, meevoelend en ik wil het beste voor elke mens. Als een vriend of vriendin het moeilijk heeft, dan lach ik niet. Dan geniet ik daar niet van. Want ik wil het beste voor hem of voor haar. Als ik erover begin na te denken, dan schaam ik me wel een beetje. Dat ik me zo laaf aan de miserie van een stel halfnaakte feestvierders. Dan vind ik het eigenlijk wel zielig voor Rosanna die haar vriend met zijn tenen slipjes ziet uittrekken. Of heb ik medelijden met Jeffie als hij zangertje Ken zijn vriendin ziet versieren.

Sneaky Lisa

Want hoe marginaal het ook is om mee te doen aan een programma als Temptation Island, de deelnemers zijn ook maar mensen met gevoelens. Niemand verdient het om zo door het slijk te worden gehaald als sneaky Lisa of naïeve Jolien.

Nog één keer neem ik mezelf voor. Nog één keer kijken en dan niet meer. Gelukkig dat het seizoen na vanavond afgelopen is. Zo hoef ik verder niets te missen.

Durf jij toegeven dat je kijkt? 🙂

23 comments

 1. Ik kijk, altijd opgenomen, zodat ik bijna alles kan doorspoelen. Ik kijk en erger me, kan er met mijn verstand niet bij waarom mensen zich zo “te kakken” (c

  Like

 2. Ja ik durf :-). Vooral in de week dat de dochter bij me is (zij volgt dat graag). Persoonlijk vind ik het televisie van de laagste soort. Ik kan er met m’n verstand niet bij dat mensen er zelfs nog maar aan dènken om aan zoiets mee te doen. Dat is toch gewoon de kat bij de melk zetten… Dan schort er m.i. toch al iets aan iemands relatie…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kijk ook, doet me aan m’n studententijd denken toen we daar collectief naar keken om er commentaar op te geven. Dat mis ik nu wel, want nu zit ik hier alleen in m’n zetel en heb ik geen benchmark :-).

  Like

 4. Ik zou het durven toegeven, maar ik kijk niet. Al heb ik wel de voorstukjes gezien tijdens reclames en de kranten staan er de dag nadien vol van. Dus ik weet wel min of meer wat er gebeurd is. Het was precies de moeite dit jaar…

  Like

 5. Bij de eerste reeks werkte ik nog voor de ondertiteling van het toenmalige VT4 en dan keek ik wekelijks uit naar mijn preview, maar vanaf de 2e reeks werkte ik daar niet meer en begreep ik niet meer goed dat ze nog koppels vonden die daaraan wilden meedoen en verdween mijn interesse stilletjesaan.

  Like

 6. Ja hoor, ik durf toe te geven dat wij kijken. Al is het iedere week met gemengde gevoelens want het blijft wel erg goedkope televisie en zoals je zelf aangeeft de kandidaten verdienen het nu ook weer niet dat ze week na week op die manier in beeld komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s