Barcelona: over Lionel Messi en de gratis wifi

barcelona2Ik durfde wel eens te klagen dat wij nooit met iets wonnen. Dat mag ik intussen niet meer doen. Dankzij de juiste voetbalpronostiek het afgelopen EK mochten wij gratis en voor niets (behalve vliegtickets dan) naar Barcelona. In dat arrangement zat ook een stadiontour én matchtickets.

Nul chaos

Matchtickets voor – jawel – een voetbalmatch van FC Barcelona. Ik die nog nooit een voetbalmatch live had gezien, startte meteen op het hoogste niveau. Hoewel ik geen voetbalkijker ben, maakte dit wel indruk. Wat een impressionant stadion! Nog impressionanter is ook het totale gebrek aan chaos in Camp Nou voor en na de voetbalmatch. Hier draait het verkeer helemaal in de soep, in Barcelona komt iedereen met de metro toe en stapt gedisciplineerd naar een van de ruim 100 toegangspoorten. Niets aanschuiven, geen gedrum. Waarom kunnen wij dat hier niet?

Gratis wifi

De match zelf (tegen Bilbao) was behoorlijk saai. Dat vonden ook de twee voetbalkenners die erbij waren. Maar ik zag wel godenkind Messi scoren. En dat is iets waar menig man misschien wel jaloers op is. Het werd uiteindelijk 3-0. Die laatste goal heb ik helaas gemist. Op dat moment had ik namelijk al ontdekt dat FC Barcelona gratis wifi aanbiedt. Dus dames: ga je in Barcelona mee naar de voetbal maar zegt het je weinig? Zorg er dan voor dat je gsm volledig opgeladen is. De bijna dagelijkse spam van FC Barcelona moet je achteraf wel kunnen verdragen…

Ga jij wel eens naar een voetbalmatch kijken?

22 comments

 1. Wel… dat is iets dat nog op mijn bucketlist staat. Ik zou zo graag eens een belangrijke match willen meemaken. Liefst in Brugge natuurlijk, “mijn” stad.
  Barcelona is natuurlijk meteen een ander kaliber, toch tof dat je dat eens hebt kunnen meemaken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ben er zelf nooit naar toe geweest wegens totale desinteresse, maar ik wist altijd wanneer FC Barcelona moest spelen. De hele stad hangt dan vol clubvlaggen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zag een keer een Europese wedstrijd van Anderlecht (tegenstander ben ik vergeten) omdat een collega die tickets had gewonnen me uitnodigde. Er werd één keer gescoord, ik was net wat aan het dromen. Goal grotendeels gemist en geen herhaling. Blij dat ik dat een keer deed, maar toch niet helemaal mijn ding. Maar als ik tickets voor een match van Barcelona zou winnen zou ik toch niet twijfelen!

  Geliked door 1 persoon

 4. We namen vorig jaar de hop-on hop-off bus in Barcelona en reden onder andere langs Camp Nou. Ik heb er eens goed gegeeuwd, want voetbal interesseert me niks. Toch moet het wel eens de moeite zijn zo’n match mee te mogen maken.
  Het Spaanse uiterlijk heb je alvast al mee – men zal in jou een inboorling hebben gezien.

  Geliked door 1 persoon

 5. Die nul chaos, daar kunnen we inderdaad wat van leren. Dat valt mij ook altijd op bij grote evenementen in het buitenland.
  Ik was ooit in Barcelona en heb toen een bezoek aan Camp Nou links laten liggen: nog steeds geen spijt van. 😉
  Ik heb wel al een voetbalmatch gezien, twee zelfs, aangezien Steven vroeger nog voetbal speelde. Het was een ware ramp: we waren nog niet lang samen en ik zat tussen zijn ouders geklemd. Beiden waren vrij hevige supporters. Ik zat de helft van de tijd naar de verkeerde kant te kijken (tja, dat is ook zo ver en die lijken allemaal op elkaar).
  Nu maar hopen dat Emma niet wil voetballen. :p

  Geliked door 1 persoon

  1. Haha dat had ik wel willen zien! 🙂 Ook als niet-voetballiefhebber vond ik de stadiontour wel impressionant. Het enige spijtige was dat we daardoor een stuk minder van Barcelona zelf hebben gezien..

   Like

 6. Ik had vroeger een abonnement op STVV maar door een drukke agenda daarna niet meer zoveel geweest. Camp Nou heb ik wel al bezocht maar niet tijdens de match. Het was zo ook al indrukwekkend!

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik won ooit tickets voor een match van Anderlecht. Mijn plan was om die cadeau te geven aan een bijna-jarige Anderlechtsupporter. Hij stond er op dat ik meeging … Ik ben dus 1 keer naar een voetbalmatch gaan kijken. Mag van mijn TODOlijst geschrapt worden :p Ik heb echt niks met voetbal.

  Like

 8. Dat viel me ook op toen ik in Barvelona ben geweest (intussen al 2 x): hoe proper het daar is. Zelfs gemarkeerde parkeerplaatsen voor motorfietsen zie je daar. Daar kunnen wij hier idd een voorbeeld aan nemen. En Camp Nou is idd overweldigend groot, al heb ik het toen enkel van de buitenkant gezien. Voetbal zegt me eigenlijk niets. Mij spreekt meer het architecturale/kunstgedeelte aan. Gaudí. Dat één mens in slechts een mensenleven zoveel moois kan bedenken, dat was méér dan een genie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s