De Mol – “Het leven is geen ponykamp” (2017/2)

de mol, vier, televisieIk beweer altijd een relatief goede mensenkennis te hebben, maar een programma als De Mol doet mij er toch weer even aan twijfelen. Net als vorig jaar ga ik ook dit jaar op zoek naar wie De Mol is. Net als vorig jaar bak ik er weer niets van. Na aflevering 1 was Jolien mijn gedroomde mol. Wie viel er, behalve de schalkse Bouba, in aflevering 2 echter meteen af? Jolien uiteraard. Bye bye verdachte. (Bedankt nog aan Bouba die met “het leven is geen ponykamp” een waardige opvolger uitsprak voor “yeah bitch hold my poodle” van het vorige seizoen)

Dus spelen we aflevering 2 nog eens helemaal in ons hoofd af. Wie heeft zich daarin het meest verdacht gemaakt?

De kandidaten kregen de keuze wat ze wilden bij het slagen van hun opdracht: geld of pasvragen. De Mol zou echter De Mol niet zijn moest er geen addertje onder het gras zitten: brachten ze de opdracht niet tot een goed einde, dan zou kandidaat Hans de pasvragen krijgen en zo ook een betere uitgangspositie om in het spel te blijven.

De Mol vs Temptation Island

Moest ik kandidaat zijn geweest, ik zou niet geaarzeld hebben: geef mij die pasvragen maar. So what dat Hans er misschien kan van profiteren?! De heftige reacties en discussies onder de kandidaten verbaasden me wat. In dat opzicht lijken de kandidaten van De Mol zelfs op die van Temptation Island. Na slechts enkele dagen in elkaars gezelschap al zo’n heftige reacties en gevoelens. Ongelofelijk hoe die programmamakers dat toch weer voor elkaar krijgen. Kwestie van een goede casting zeker?

Hans?

Maar daarmee hebben we natuurlijk nog geen nieuwe verdachte. Zowat elke kandidaat deed wel iets om zich de afgelopen aflevering verdacht te maken. Of deed dat niet, wat meteen ook weer verdacht is. De enige die nog niet participeerde in het spel was Hans. Het zou de ultieme zet van de programmamakers zijn om de mol zelf pas later in het spel te stoppen. Voorlopig zet ik mijn centen op Hans.

Weet jij het intussen al?

 

19 comments

 1. Jolien en Sam had ik in de loop van aflevering 2 geschrapt als mogelijke mol. Jolien is al weg dus tot zover mijn beperkte selectie. Ik blijf Hans ook echt een kanshebber vinden, ik zou dat echt heel straf vinden. Bertrand is inderdaad teveel Gilles, alleen vond ik Gilles toffer. En die Robin is echt blazé, te fel van zich afbijten. Als je er vanuit gaat dat De Mol een redelijke fysieke paraatheid moet hebben, valt Annelies ook al af. Maar voorlopig zet ik m’n centen op Hans. Het lief blijft bij Davey.

  Like

 2. Dat was ook de opmerking die B en ik maakten, hoe kan je nu zo’n band met vreemden opbouwen op 4 dagen en doen alsof ze elkaar al jaren kennen? En samenspannen om Hans geen kans te geven? Bedenkelijk!
  Ik denk wel dat hij de mol is. 😀

  Like

 3. Volgens mij is het niet Eline. Denk dat zij rood had nu. Daardoor haar emotionele reactie ook dat door haar Marzena moest vertrekken. Sam valt ook af. Was behoorlijk dronken. (Ik lag plat toen hij opeens over broeken met zakken aan de zijkant begon tegen Davey in het museum, hilarisch gewoon) Volgens mij zal de mol niet teveel drinken om de controle te bewaren. Daardoor valt Annelies ook af. Had de tweede dag al een kater. Robin speelt volgens mij voor het geld en is niet de mol. Blijven over Hans, Davey en Bertrand. Mijn mol is Bertrand op dit moment.

  En volgende week zal ik wss iemand anders verdenken 🤔.

  Like

 4. Natuurlijk kan de montage heel wat onthullen of verbergen! En ja hoor, op een paar dagen kan je een heel hechte of heftige band creëren. Geloof mij, ik heb het spel ook een weekend gespeeld 😉 Mijn Mol was Jolien en sinds vorige aflevering Annelies. Ik ben benieuwd!

  Like

 5. Robin is mijn hoofdverdachte, maar ook Eline en Annelies komen in beeld. Bertrand niet: profiel is te veel Gilles (met dit verschil: ik kan Bertrand echt niet uitstaan!). Hans lijkt me te evident of is hij het net daarom wel? Time will tell… wel jammer voor Marzena deze week!

  Like

 6. Vorige week dacht ik dat het Marzena was… nu sluit me volledig bij Kelly aan! Robin is mijn hoofdverdachte, Bertrand helemaal niet (lijkt ook voor mij teveel op Gilles) of zou dat een berekende gelijkenis zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s