De Mol 2017 – aflevering 1

de mol, vier, televisieEn we zijn weer vertrokken! Vorige week konden we de eerste aflevering van de nieuwe reeks van De Mol zien op VIER. Uiteraard kijk én speur ik ook dit jaar weer mee. Of dat een goed idee is, zal de tijd wel uitwijzen. Sommige lezers herinneren het zich misschien nog wel: vorig seizoen was ik élke keer zekere wie De Mol is en telkens viel mijn nieuwe dader onmiddellijk af. Hopelijk doe ik het dit jaar beter.

Push the Button

Het eerste spannende moment kwam er toen de kandidaten de keuze hadden: van de rode knop blijven of niet. Deden ze dat, dan zouden alle elf kandidaten mee naar Zuid-Afrika mogen vertrekken. Drukte er toch één iemand op de knop, dan moest er iemand achterblijven. Uiteraard bleef niet iedereen er af en de onfortuinlijke Hans moest achterblijven in België. (Al vermoed ik dat we hem vanavond toch weer door beeld zullen zien wandelen)

Bizar vond ik het, dat niet iedereen meteen op die knop duwde. Dat heeft niets met egoïsme te maken, maar wel met het spel. Je doet toch mee om ver te geraken? Als je daarmee vermijdt er meteen in de eerste aflevering uit te liggen, dan doe je dat toch gewoon? Ik zou niet geaarzeld hebben. De mentaliteit van Marzena ligt me wel.

Eerste verdachte: Jolien

Om eerlijk te zijn verdenk ik niemand na die eerste aflevering écht. Tuurlijk was het raar dat Annelies de vraag van Google liet liggen, of dat een van die mannen zogezegd goed kon lopen en na tien minuten al halfdood was. Maar zijn dat niet veel te opvallende dingen als je de mol bent?

Door uitschakeling kom ik bij Jolien uit. De vorige mol was een man, dus nu ga ik voor een vrouw. De Poolse Marzena komt te nadrukkelijk in beeld en lijkt erg graag te willen winnen. Een politie-inspecteur is wat te verdacht, waardoor Eline afvalt. Niet elke katholiek is even eerlijk, maar een lerares godsdienst match ik niet meteen met de mol. Exit Annelies. En dan blijft alleen Jolien nog over. Maar mogelijk denk ik na de aflevering straks weer iets helemaal anders…

Ga jij mee zoeken naar de mol?

 

28 comments

 1. Ik kon niet begrijpen dat er gedrukt werd en ik zou dit niet gedaan hebben.. er was helemaal geen reden voor, iedereen ging sowieso mee en ze moesten niks doen. Ze konden toch moeilijk de mol alleen laten drukken? Ik had mijn idee op Davey gezet maar het feit dat hij zo aan het huilen was, geen enkele mol is toch zo emotioneel na een eerste exit? Ik weet het dus niet zo goed maar denk niet Bouba en niet Marzena maar voor de rest weet ik het nog niet echt.

  Like

 2. Ik zou ook gedrukt hebben, omdat ik toch 99% zeker zou zijn dat er minstens één iemand afdrukt.

  Ik ben “mijn mol” zijn naam inmiddels vergeten, die ene kerel die zo fanatiek was bij het lopen dat hij zijn medeloper alleen maar kon afremmen door zijn irritante gepush, en daarna bij het springen plots heel wat minder fanatiek was.

  Like

 3. Ik kijk uitgesteld dankzij het lief. Ik heb BBB op maandagavond maar ik haal dat in het weekend dan wel in door uitgesteld te kijken :). Vorig seizoen heb ik aan me laten voorbijgaan door tijdsgebrek maar ik moet toegeven dat de eerste aflevering wel nieuwsgierig en geprikkeld heeft om mee te zoeken.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik verdacht eerst Eline, maar na de tweede aflevering zit ik toch meer bij Sam. Annelies is ook een grote kanshebber, ik vond dat ze raar deed tijdens de zangproef…

  Geliked door 1 persoon

   1. Nu ik er wat meer over nadacht: ik denk niet dat hij het is. Zijn profiel is te gelijkaardig aan dat van Gilles, dus ik ga nu voor Annelies.

    Like

 5. Na 2 afleveringen heb ik nog altijd geen idee, ik vind het wel heel mooi om te zien dat het een betere groep is dan vorig jaar. Zoetie verdenkt de diene met zijn petje (ik weet de naam niet meer).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s