Van president-elect naar president

Zaterdag 21 januari. The day after. Wat er ook van gezegd wordt, ik heb niet het gevoel dat de wereld er anders uitziet.

Gisteren kreeg Amerika – en met uitbreiding de hele wereld – een nieuwe president. Wat we een jaar geleden niet voor mogelijk hielden is gebeurd: het werd Donald Trump. We kunnen er nog pagina’s over schrijven, maar uiteindelijk moeten we gewoon afwachten. Slechter dan de publieke opinie verwacht, kan hij het in elk geval niet doen. Ik hoop – voor Amerika, maar ook voor de rest van de wereld – dat Trump ons toch versteld doet staan van zijn kunnen als president. Dat zal de toekomst uitwijzen.

Hillary

Vandaag had ik eigenlijk maar één vraag: zou Hillary aanwezig zijn? Dat moet verdomd hard zijn geweest voor haar. Maar ze was er toch maar weer. Onverwoestbaar lijkt het wel. Om te kijken naar de eedaflegging die zij had willen doen. Sterk hoe goed zij zich hield.

Heb jij gekeken?

15 comments

 1. Ik heb wat beelden gezien tijdens het zappen, maar ik kon niet blijven kijken, die brulaap werkte teveel op mijn zenuwen. Als vrouw maak ik me ongerust over rechten waarvan we denken dat ze verworven zijn. Ik ben er toch echt niet gerust in.

  Like

 2. Ik zag een paar fragmenten. Trump heeft een grote muil (excuse my French), maar moet rekening houden met wat zijn partij en zijn adviseurs hem aanbevelen.
  Wat Hilary betreft, zij wordt de volgende burgemeester van New York. Wie weet doet ze over vier jaar een nieuwe gooi naar het hoogste ambt (hoewel wat mij betreft een sterkere en meer geliefde kandidaat kan gekozen worden voor de Democraten)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb nu en dan gekeken ,maar mijn afkeer voor die man is nog vergroot. Heb je hem horen teen zijn vrouw zeggen dat ze zich nu moet gedragen als presidentsvrouw? Die man leert het nooit. Maar het kan dat hij als president bekwaam is, hoewel ik daar ook sterk mijn twijfels in heb!!
  Chapeau voor Hillary maar als ze nog vooruitzichten heeft dan moet ze zich nu wel positief opstellen. Ik weet niet of ik dit zou kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nope. Dergelijke shows laat ik altijd aan me voorbij gaan. Je weet bij voorbaat dat het allemaal blabla is. Wat jij respecteert, het zich groot houden van Clinton is waarschijnlijk niks meer dan een sloot alcohol of een hele reeks pillen. Sorry. Ik wou gewoon even aangeven dat het allemaal facade is.

  Like

 5. Ik blijf in mijn hand knijpen, hopend dat ik eens wakker word van deze droom… ik kan nog steeds moeilijk geloven dat Trump nu écht president is. Ik denk dat de media het ook zo voelen. De inauguratie ging vaker over Obama dan over Trump…

  Like

 6. Ik volg het van op een afstandje. Ik kan niet zeggen dat het me koud laat, integendeel. Maar er echt mee bezig zijn doe ik ook niet. Mijn prioriteiten liggen ergens anders. 🙂

  Like

 7. Ik heb de ‘show’ deels gezien. En een show it was. Ik bewonder ook die kracht van de verliezer, anderzijds…ze kon er ook niet onderuit hé. Niet aanwezig zijn zou ik dan ook weer ‘not done’ vinden voor iemand die toch ook nog een voorbeeld is voor velen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s