Televisietip: Midnight Sun

De voorbije maanden waren er al regelmatig leuke series op Canvas te zien. Vorige zaterdag is er weer eentje gestart: Midnight Sun. Ik keek naar de eerste twee afleveringen en vond het een fascinerende, ietwat vreemde serie. De reeks is gemaakt door dezelfde mensen die ook The Bridge maakten. Een serie die ik nog niet heb gezien, maar die blijkbaar ook ongelofelijk sterk is.

Waarover gaat Midnight Sun

Midnight Sun speelt zich af in het noorden van Zweden, in het mijnstadje Kiruna. (Als je van mooie landschappen houdt, moet je sowieso al kijken.) Een man wordt brutaal vermoord. (Ik deed toch even mijn ogen dicht toen ik die arme man aan de wieken van de helikopter zag draaien.) Onderzoeksrechter Rutger Burlin en zijn assistent Anders Harnesk mogen de zaak onderzoeken. Wanneer blijkt dat het slachtoffer de Franse nationaliteit heeft, wordt de Algerijns-Franse politievrouw Kahina Zadi naar Zweden gestuurd om te helpen bij het onderzoek.

Midnight Sun is niet voor gevoelige zieltjes. Een rauwe, psychologische thriller die je van bij de eerste aflevering in zijn greep houdt. Dat er telkens een dubbelaflevering wordt getoond, kan ik alleen maar toejuichen.

Interesse gewekt? Goed nieuws: op de website van Canvas kan je aflevering 1 en aflevering 2 ook nog bekijken.

Hou jij van dergelijke series?

19 comments

  1. Ik vond de serie in het begin van de eerste aflevering te wreed en was niet van plan verder te kijken. Op een of andere manier werd ik toch meegesleept in het verhaal. Tegen het einde van de aflevering was ik zo geïnvesteerd geraakt dat ik direct de volgende aflevering wou zien.
    The Bridge is inderdaad ook echt een aanrader als je graag Scandinavische misdaadseries kijkt.

    Geliked door 1 persoon

      1. Bedankt voor de tip. Ik heb de eerste twee afleveringen online op de site van Canvas bekeken.

        Like

  2. Bedankt voor de tip! Ik ben fan van Scandinavische misdaadseries, maar wist niet dat Canvas deze aan het uitzenden was. Ik ga vanaf aflevering 3 opnemen, en moet dan inderdaad misschien de eerste twee afleveringen maar eens online bekijken.

    Geliked door 2 people

  3. Met deze tip ben ik blij! want ik kijk eigenlijk nooit naar canvas 😉 The Bridge heb ik gezien en verder kijk ik bijna alles wat er aan misdaadseries – en veel wat van Scandinavische bodem komt. Op netflix is er gelukkig veel te vinden maar voor deze serie ga ik ook eens kijken op canvas 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik zag denk ik hiervan de trailer met die Zweedse man en – inderdaad – die sukkelaar die op de helikopterschroeven was vastgebonden. Hoewel ik m’n ontspanning vind in Scandi thrillers als boek, staan thrillers op tv niet meteen gelijk met ‘een avondje ontspannen’ voor me. En een gevoelig zieleke, dat ook… In elk geval goed dat het op Canvas wordt getoond zodat ieder zònder Netflix abo ook mee kan kijken…

    Like

    1. Inderdaad, ik “mis” heel wat leuke series omdat ze alleen op Netflix worden getoond. Ik betaal al een gewoon abonnement voor televisie, ik ga daarbovenop niet nog eens Netflix ook betalen. We kijken al genoeg tv… 😉

      Like

  5. Ik ben niet echt een seriekijker, mijn prioriteiten liggen ergens anders vrees ik. Maar anderzijds als ik er op bots, pik ik wel vaak een aflevering mee. Dus wie weet, pik ik toch eens een stukje mee ;).

    Like

Plaats een reactie