Verbeelding Book Challenge 2016: de eindbalans

verbeelding book challenge, boeken, lezenJanuari 2017. Tijd om de Verbeelding Book Challenge 2016 af te sluiten. Mijn laatste update dateert van augustus. Benieuwd waar ik ben geraakt? Lees dan zeker even verder!

Al heel wat gelezen

In de voorbije updates konden jullie lezen dat ik een aantal puntjes al van de lijst mocht strepen. Zo las ik volgende titels al:

1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt: De Pop
4. Een klassieker: De Pop
5. een humoristisch boek : Het meisje in de rode jas
7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie): Pogingen iets van het leven te maken
8. Een boek waarin familie centraal staat: Zoveel leven
9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat: Jij zegt het
10. Een boek waarin de dood centraal staat: Jij zegt het
15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots: Lolita lezen in Teheran
26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…): Een man die Ove heet
30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven: Zo veel leven

Laatste update 2016

Zullen we eens kijken wat ik het laatste deel van dit jaar nog heb gelezen?

Offerlam – Chanette Paul

14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots

Voor de liefhebbers van een goede thriller!

Als de rododendron bloeit – Santa Montefiore

25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden
13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek

Het verhaal speelt zich af voor de Tweede Wereldoorlog. Ver verleden is natuurlijk relatief, maar voor iemand die geboren is in 1986 lijkt de Tweede Wereldoorlog natuurlijk heel ver weg. De boeken van Santa Montefiore vallen ook wat onder “guilty pleasures“, vandaar dat ik ook puntje 13 mocht wegstrepen.

Tip voor wie dit boek wil lezen: dit boek is het tweede in een reeks. Lees misschien toch maar eerst deel 1!

De eindbalans

13 op 30 heb ik gehaald. Gebuisd dus. Maar dat is helemaal niet erg. Ik heb het afgelopen jaar genoten van de vele boeken die ik las. Het waren er meer dan wat hierboven staat opgesomd, maar niet elk boek paste natuurlijk bij een van de puntjes van de Verbeelding Book Challenge.

Misschien dat ik daar dit jaar wat meer op moet letten. Want uiteraard doe ik ook nu weer mee met de boekenuitdaging van Kathleen. Meer info over de Verbeelding Book Challenge 2017 vind je op haar blog.

Doe jij dit jaar mee met de Verbeelding Book Challenge?

 

16 comments

 1. Kan helemaal geen kwaad hoor dat je niet alle puntjes kon afvinken. Belangrijkste is dat je plezier beleefde aan het lezen. Ik neem dit jaar terug deel maar ga ook proberen om vooral boeken te lezen die ik graag wil lezen. In ieder geval wens ik je ongelooflijk veel leesplezier het komende jaar.

  Like

 2. Als je maar van het lezen genoten hebt, dat is het belangrijkste! Ik ga dit jaar terug meedoen, niet met de bedoeling ze per se allemaal af te vinken maar vooral om al eens iets nieuws te ontdekken.

  Like

 3. Zolang je maar geniet van de boeken die je leest, van dat principe ben ik ook :-). En op Goodreads valt ook heel wat inspiratie te rapen. Ook dit jaar blijf ik leesupdates posten, zij het wel los van de VBC (ik heb een aantal andere book challenges die ik wil voltooien 😉 en vooràl nog tè veel boeken in m’n boekenkast staan die ik eerst en vooral wil beginnen lezen…).

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind het een superleuk idee maar ik heb nog zoveel boeken liggen die ik zo graag zou lezen dat ik toch nog een jaartje pas. Eerst die stapel wegwerken. Prioriteiten stellen ofzo ;). En besparen, dat ook. M’n verbouwingen zullen al geld genoeg kosten haha ;).

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik hou wel van een uitdaging dus ik doe eens mee dit jaar! Ik nam al eens een kijkje in de lijst en ik weet zo al een paar titels die er perfect in passen en die ik ook echt graag wil lezen. Komt wel goed uit. 😉
  Afgelopen jaar genoot ik terug van lezen en dat wil ik dit jaar verder zetten!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s