Oudjaar & nieuwe vrienden maken

vuurwerk, oudjaarMorgen is het jaar alweer voorbij. Dan zwaaien we 2016 uit en zetten we 2017 meteen goed in. Voor het eerst vier ik oudjaar met een groep mensen in West-Vlaanderen. Het ideale moment om eens terug te blikken hoe ik oudjaar doorgaans vierde.

Oudjaar in Antwerpen

Toen ik nog in Antwerpen woonde, vierde ik oudjaar altijd thuis. Dat wil zeggen: op 31 december gaf ik een feestje bij me thuis en waren alle vrienden (en soms ook vrienden van vrienden) heel welkom. De samenstelling van die oudjaargroep veranderde wel eens, maar de vaste kern was altijd aanwezig. Ik geef er de voorkeur aan om oudjaar thuis te vieren. Restaurants hebben dat soort dagen doorgaans erg dure eindejaarsmenus en naar het vuurwerk gaan kijken boeit me al helemaal niet. Wij verzamelden daarom doorgaans in mijn living en iedereen bracht iets mee voor de feestdis. (Dat gaf soms wel eens wat rare combinaties, maar who cares?!)

Feestje in West-Vlaanderen

En toen kwam de grote ommezwaai in mijn leven. Juffrouw Antwerpen werd smoorverliefd op een leuke Bruggeling en liet de wereld die ze kende achter om naar Brugge te verhuizen. Bye Antwerpen, hello West-Vlaanderen. Een van de momenten in je leven waarbij je leert wie je echte vrienden zijn. Dat zorgde voor enkele teleurstellingen, maar gelukkig ook voor enkele leuke verrassingen. Daarbij kom je in een stad aan waar je niemand – maar werkelijk niemand – kent. Hoewel ik mijn Antwerpse vrienden heel vaak en heel graag zie, is het natuurlijk ook wel belangrijk om in de stad waar je woont een netwerk met leuke mensen uit te bouwen. Maar hoe leer je nieuwe mensen kennen?

Falderie leert West-Vlamingen kennen

Ik had er wat schrik voor, maar eigenlijk verliep het allemaal heel vlot. Mijn man kende natuurlijk heel wat mensen in de regio, dus via hem leerde ik de eerste mensen kennen. Vervolgens kon ik aan de slag bij een Brugs bedrijf. Daar werd ik heel warm welkom geheten door mijn lieve collegaatjes. (Zo kijk ik bijvoorbeeld naar jou Kelly!) En via de blogwereld leerde ik dan weer Martine kennen, die mij meenam naar de leesclub waar ik weer heel wat leuke madammen leerde kennen.

Laat 2017 maar komen!

Morgen is ons huis al druk bevolkt door jonger volk, dus gaan wij met een gezellige groep het nieuwe jaar inzetten in de buurt van het Zand. En waarom zouden we niet, als het weer aan de kust een beetje meevalt, eerst nog een gezellige strandwandeling gaan maken. Even uitwaaien voor de festiviteiten beginnen. Gewoon omdat het kan, nu ik zo dicht aan de zee woon…

Fijne feesten allemaal!

Hoe vier jij de jaarovergang?

36 comments

 1. Wij vieren bij vrienden thuis. Met een bende van 15 ofzo. Ieder zorgt voor wat hapjes. Was vorig jaar superleuk dus hopelijk dit jaar opnieuw zo! Al mag het voor ook iets rustiger met een man of 6. Mijn introverte ik kan die rust wel appreciëren :). Veel plezier morgen! En altijd welkom in Limburg in 2017 ;). Rechstreekse trein vanuit Brugge :D.

  Liked by 1 persoon

 2. Wauw, dat is ook een serieuze verandering: van Antwerpen naar Brugge. Wel blij om te lezen dat je daar je draai gevonden hebt. Wij vieren oudjaar rustig, gezellig een hapje eten maar zonder al te veel toeters en bellen, want geen van ons beide zijn eigenlijk grote fan van oudjaar. Kerst daarentegen vieren we wel uitgebreid 🙂 Vier het goed morgen!

  Liked by 1 persoon

  1. Goh ja… Dat had ik ook nooit gedacht hoor. Maar kijk, hier zit ik dan… 😉 (Had ook wel wat met de situatie te maken. Hij kon niet naar Antwerpen verhuizen, ik was flexibel. Voor de liefde van je leven heb je dan wat over he… ;))

   Like

 3. Geniet er van! Wat goed dat je zo snel nieuwe mensen leerde kennen. Ik woon een jaar in Oudenaarde en ken nog steeds niet echt nieuwe mensen.

  Eindjaar breng ik door al dogsittend in Diksmuide. Ik ga al 6 jaar niet meer uit of weg op Oudjaar. Ik blijf bij mijn hondjes omdat ze bang zijn van vuurwerk.

  Liked by 1 persoon

 4. Ooit willen wij richting de kust verhuizen… ons plan als we in pensioen zijn 🙂
  wij vieren oudejaarsavond bij de onderburen samen met de bovenburen, dat wordt een hele gezellige avond!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s