As We Speak # 16

nice, cote d'azurHallo allemaal,

We zijn intussen bijna eind december. Tijd voor een laatste #As We Speak! Een korte terugblik op de afgelopen anderhalve maand en – waarom ook niet – op het afgelopen jaar.

Over de wereld

Dit jaar zag ik weer een stukje meer van de wereld. Ik ontdekte het prachtige Polen. Ook zin om te vertrekken en op zoek naar leuke tips? Lees hier bijvoorbeeld over het mooie Wroclaw. Samen met moeder en zus trok ik ook nog naar het Zuiden van Frankrijk. Wat mama daarover schreef kan je onder andere hier lezen. En wanneer jullie dit lezen ben ik hopelijk volop aan het genieten in het Duitse Feldberg.

Ik hoop dat ook 2017 ons enkele mooie reizen brengt. Een citytrip naar Barcelona werd alvast geboekt Γ©n we hebben ook zeker nog tickets voor Disneyland in Parijs. Dus ook daar mogen ze ons komend jaar verwachten. In de zomer lonkt hopelijk Polen opnieuw. Na het zuiden dit jaar hoop ik volgend jaar het noorden te mogen gaan ontdekken. En wie weet wat er nog allemaal volgt…

Fun en Cultuur

November was opnieuw een prachtige maand. Een aantal leuke verjaardagsfeestjes, een prachtig huwelijksfeest in Kortrijk en heel wat leuke uitstapjes. Cultureel was het een rustiger jaar maar de ambitie is om daar in 2017 verandering in te brengen. In februari gaan we alvast naar een optreden van De Frivole Framboos. Andere tips zijn zeker welkom!

Literair kwam ik dit jaar uiteraard aan mijn trekken bij onze gezellige leesclub. Ik las weer heel wat nieuwe dingen. Het ene al wat beter dan het andere, maar zo hoort dat ook. (Met een speciale vermelding voor Nele die met “Lolita lezen in Teheran” de hoofdvogel afschoot…;-)) Als ik op Goodreads kijk, heb ik wel niet mijn leesdoelen gehaald. Maar ik denk niet dat iemand daar van wakker zal liggen. Zolang lezen maar leuk blijft. Hoofdvraag voor volgend jaar: ga ik me – ondanks mijn heftige tegenkantingen eerder – bekeren tot het lezen op een e-reader?

Klaar voor 2017

Hier gaat alles goed. Ik ben helemaal klaar om het nieuwe jaar in te zetten, maar ga eerst nog even genieten van wat overblijft van 2016.

Hoe gaat het met jullie?

27 comments

 1. Oh, een trip naar Disneyland, dat wordt ongetwijfeld leuk! Ik ben aan het aftellen naar het einde van de week, dan heb ik immers een weekje vrijaf. Geniet van je trip en een vrolijke Kerst!

  Like

 2. Disneyland, daar zijn we dus nooit geraakt, onze kids verwijten het ons nog πŸ˜€, we zullen er ongetwijfeld met onze kleinzoon geraken!

  Like

   1. maar ik hoor daar altijd van die gruwelverhalen over “ik heb maar een uur moeten aanschuiven voor een foto met minnie mouse” of “we hebben toch echt wel 6 attracties kunnen doen de eerste dag” of “de rij naar het buffet was maar 180 mensen lang” πŸ˜€ dat zie ik dus totaal niet zitten hΓ©. Of ben ik helemaal fout geΓ―nformeerd? πŸ˜€ (ik ben wel zo’n persoon die op een woensdag in jaar naar een pretpark gaat als het een beetje regent πŸ™‚ )

    Like

 3. Leuke vooruitzichten, zeg! En dan toch Disneyland? πŸ™‚
  Ik heb ook mijn Goodreads challenge niet gehaald, maar ik heb wel opnieuw genoten van lezen en voor het eerst sinds lang zoveel (voor mijn doen dan) boeken gelezen!
  Vorig jaar kochten wij een Kindle en ik ben er echt wel fan van (ook al was ik er eerst tegen, hoor).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s