Mijn top 3 van 100 op 1

Een tijdje terug vroeg ik jullie naar het beste liedje van Belgische makelij. Geen gemakkelijke. Ik breek er mijn hoofd al enkele dagen over. Uiteindelijk ben ik er toch in geslaagd om een top drie te maken. (Een top drie die er volgend jaar – of zelfs volgende week al- ongetwijfeld weer anders zal uitzien)

Ruimtevaarder – Kommil Foo

Who is he (And what is he to you) – Blue Blot

Don’t Cry for Louie – Vaya Con Dios

Ruimtevaarder kies ik echt voor het nummer. Omdat het telkens weer een lach op mijn gezicht tovert. Bij Vaya Con Dios en Blue Blot moet ik bekennen dat daar net zo goed een ander nummer had kunnen staan. Ik zondig hier een beetje tegen het concept van de 100 op 1. Maar van beide bands moest er gewoon een liedje in mijn top drie staan.

Dénk ik toch. Want ik besef nu dat ik heel wat prachtliedjes ben vergeten. As the Bottle Runs Dry van The Wolfbanes, De fanfare van honger en dorst van Jan De Wilde, Wat nog komen zou van Bart Peeters,….

Wat vind jij van bovenstaande drie?

8 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s