Een weekendje naar…Texel?

texelBegin december. Ik begin het stilaan te voelen, dat de zomervakantie al een tijdje achter ons ligt. Het is een fantastische zomer geweest, onder andere dankzij onze heerlijke vakantie in Polen. Ik verlang stilaan naar een nieuwe vakantie, maar de zomer is nog zo ver weg. Een lange vakantie zit er voorlopig niet in. Gelukkig staat er in februari wel nog een citytrip naar Barcelona op het programma. Maar waarom niet eens kijken voor nóg een weekendje weg? Niet te ver, niet te duur, maar genoeg om er weer eens heel even tussenuit te zijn. Even de batterijen opladen tussen Kerst en Nieuw bijvoorbeeld!

Naar waar trekken we?

In België zijn er twee logische keuzes: de kust of de Ardennen. Maar laten we dat eens niet gaan doen. Ik wil eens iets nieuws, iets waar ik nog nooit ben geweest. Gelukkig biedt het internet én de vele blogs een fantastische bron aan inspiratie. Zo vond ik dit artikel over een vakantie op het Nederlandse Waddeneiland Texel. Mijn interesse was meteen gewekt. Ik ken enkele vrienden die al vaak naar de Waddeneilanden zijn geweest en er altijd enthousiast van terugkomen. Vanuit Brugge is de afstand nog goed te doen: op 4,5 uur sta je immers al in Texel.

Een eiland in Nederland?

Op vakantie naar een Nederlands eiland. Ik vind het een hilarische gedachte. Hoewel ik natuurlijk al wel eens van de Waddeneilanden had gehoord, blijf ik het raar vinden dat er boven Nederland echt eilanden liggen. Hoe geweldig zou het niet zijn als je met een bootje van De Haan of Knokke naar een eilandje wat verderop kon varen? In Nederland kan dat dus.

Mijn trouwe vriend Wikipedia vertelt me wat meer over Texel en de Waddeneilanden. De Waddeneilanden liggen ten noorden van Nederland en Duitsland en ten westen van Denemarken. Niet alle eilanden zijn dus Nederlands, er zijn ook enkele Deense en Duitse eilanden. Een deel eilanden zijn onbewoond, een deel bewoond. Texel is het grootste eiland, gevolgd door het Deense Rømø en het Duitse Sylt. Texel behoort tot de provincie Noord-Holland en naast het eiland zelf maakt ook het onbewoonde eilandje Noorderhaaks deel uit van de gemeente Texel.

Praktische info

Ik ben overtuigd dus boeken maar! Qua overnachtingsmogelijkheden vind ik hier wel wat naar mijn gading. Naar Texel loopt geen brug dus moet ik ook nog even uitzoeken hoe we daar het best geraken. Ter plaatse wil ik allereerst genieten van de rust, een frisse neus halen en heerlijk tafelen (want jawel, tegenwoordig kan dat ook in Nederland… ). Maar misschien zijn er ook wel wat leuke activiteiten te doen in Texel? Hopelijk kunnen jullie mij daarbij helpen.

Al in Texel geweest? (Of interesse om te gaan?) Deel hieronder je tips of blogposts voor leuke activiteiten!

Foto: Reisfanaten.be

 

27 comments

 1. Je hebt geluk, ik ben geboren en getogen in Den Helder 😊
  Op http://www.teso.nl staat alle informatie over de veerbootdienst. Op het eiland zelf zijn De Koog en Den Burg leuke plaatsen om te bezoeken.
  De Slufter bij De Cocksdorp is een heel mooi natuurgebied om te wandelen. Het eiland over fietsen is ook een leuke activiteit. Maar het waait er wel altijd.
  Met kinderen is zeehondencreche Ecomare leuk om te bezoeken. Of het Marinemuseum in Den Helder, vlakbij de veerboot. Daar ligt zelfs een onderzeëer op het droge. Veel plezier!

  Geliked door 1 persoon

 2. Zelf nog nooit naar Texel geweest (wel naar Zeeland) maar heb er al veel lovende dingen over gehoord in elk geval. Lijkt me idd een ideale bestemming om er eventjes tussenuit te knijpen. En BCN: ja…daar ben ik al 2x geweest… Oòk een aanrader ;-).

  Geliked door 1 persoon

 3. Wij zijn ook fan van Nederland en hebben er al menig weekendje gespendeerd. Texel nog niet, maar dat komt er nog wel eens van!
  Weekendje Den Bosch al geprobeerd? Aanrader 😀

  Geliked door 1 persoon

 4. Cynthia van misslipgloss.nl gaat heel vaak naar Terschelling – heel veel tips daarvoor op haar blog! Mss is ze ooit naar Texel geweest, maar dat weet ik nt meer.

  Like

 5. hoi hoi ben aan het rondneuzen op de blogs, en vond deze, jaja uit 2016. Al weer lang gelden voor je, en intussen vast op Texel geweest. Wij zijn er vorig jaar ook geweest. 1 woord SCHITTEREND. Zou zo weer gaan. Hopelijk ben jij er ook naar toe geweest en een leuke tijd gehad. ga nu ff verder lezen op je blogs 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s