100 op 1 – wie kies jij?

100 op 1, radio, radio 1Morgen start december. Dat betekent dat we ook stilaan weer allerhande eindejaarslijstjes mogen beginnen invullen. Eén van mijn favorieten is de 100 op 1 van Radio 1. Deze lijst bundelt de 100 meest geliefde liedjes van Belgische artiesten van alle tijden. Nederlands, Frans, Engels, Duits,… Maakt niet uit, zolang het nummer maar door een Belgische artiest is gemaakt.

Moeilijke opgave

Ik loop er al enkele dagen over na te denken: wat is mijn top 3 van favoriete liedjes van Belgische makelij? Zoveel artiesten, zoveel nummers. De voorbij twee jaar stond Mia van Gorki rotsvast op nummer 1, gevolgd door Als ze lacht (Yevgeni – 2015) of Twee Meisjes (Raymond van het Groenwoud – 2014) en Ne me Quitte Pas (Jacques Brel). Zijn dat de beste Belgische nummers ooit? Ik kan het me moeilijk voorstellen. Maar het blijken in elk geval de meest geliefde te zijn.

Wat vindt jij het best gemaakte Belgische nummer ooit?

32 comments

 1. Oh, dat vind ik een heel moeilijke vraag. Mia van Gorki vind ik geweldig (al heeft dat misschien ook wel met mijn Gentse roots te maken), Ebbenhout Blues van Wigbert is ook zo’n vergeten pareltje, ik vind dat zo’n leuk nummer.

  Geliked door 1 persoon

   1. Oei je hebt helemaal gelijk! Louis en Jimmy zingen allebei over rozen. Maar Jimmy Frey heeft het voor een Sandra, terwijl Louis inderdaad voor Margrietje gaat…

    Geliked door 1 persoon

   2. Haha…maakt niet uit! Mijn mama was een grote fan van Louis, hij stierf nog voor zij stierf, daarom is er wel een beetje blijven hangen 😀

    Like

 2. Als ze lacht vind ik wel een prachtnummer. Andere favorieten: In de sleur (Mira, omdat de tekst me toen zo aanIk zou wel eens willen weten (Jules de Corte)..waarschijnlijk zijn er nog duizend andere goede nummers. Bijvoorbeeld de beginjaren van Clouseau.

  Geliked door 1 persoon

 3. Doe mij maar “Je t´attends” van Axelle Red, “Enkel glas” van Mira, en een nummer naar keuze van Louis Neefs, want oh, wat een mooie stem had die toch… Ik weet dat ik op een verleden blogpost compleet andere nummers van andere artiesten gekozen heb, maar er zijn echt wel veel mooie liedjes gemaakt in ons landje, en die mogen allemaal van tijd tot tijd eens bovengehaald worden he 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s