Bloggers voor Rode Neuzen Dag

rode neuzen dag, rode neuzen tag, bloggersMiss Pixie lanceerde de actie Bloggers voor Rode Neuzen Dag. Aan zo’n schitterend initiatief doe ik natuurlijk ook graag mee.

Rode Neuzen Dag?

Eén op vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. Op 3 december organiseren VTM, Qmusic en Belfius voor het tweede jaar op rij Rode Neuzen Dag. Bedoeling is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een betere opvang voor deze jongeren.

Maar naast fundraising staat ook “fun-raising” centraal tijdens Rode Neuzen Dag. Want er moet niet alleen geld worden ingezameld, ook het taboe rond psychische problemen moet doorbroken worden en bespreekbaar worden gemaakt. Meer informatie over Rode Neuzen Dag vind je hier.

De Rode Neuzen Tag van Miss Pixie

Deelnemen aan de bloggersactie doe je door de vraagjes van deze tag op je eigen blog in te vullen. Like ook de Facebookpagina én verwittig Miss Pixie dat je een blogbericht hebt geschreven.

Ik zet mijn Rode Neus op omdat… ik het een mooie actie vind. Wie “zichtbaar ziek” is, krijgt van onze maatschappij steun en begrip. Wie kampt met psychische problemen stoot nog al te vaak op onbegrip. Iets wat volgens mij dringend moet veranderen in een maatschappij waar meer en meer depressies voorkomen, burn-outs,…

Op deze momenten ging ik over de streep … deze vraag verwijst blijkbaar naar een televisieprogramma dat ik helaas (nog) niet ken. Maar om op de vraag te antwoorden: ik ging nog niet over de streep. Iedereen heeft wel eens een moeilijke periode in zijn leven. Maar ik ben gelukkig nog nooit op een punt gekomen dat ik het écht niet meer zag zitten of dat ik echt niet meer wist van welk hout pijlen maken.
Dit is hoe ik omga met moeilijke momenten … ik kan het wel eens lastig hebben, maar dat duurt gelukkig nooit lang. Ik ben gezegend met de veerkracht om op een positieve manier met problemen om te gaan. Mijn glas is altijd halfvol, ik sta positief in het leven. Maar dat betekent niet dat ik niet besef dat sommige mensen het daar veel moeilijker mee hebben. Daarom vind ik Rode Neuzen Dag zo belangrijk: we moeten werken aan het bespreekbaar maken van dergelijke problemen en we moeten meer begrip voor elkaar leren hebben.
Deze persoon staat altijd voor mij klaar … ik ben niet alleen op de wereld. De mensen rondom mij (mijn man, familie en vrienden) staan altijd voor me klaar. En daar kan ik alleen maar heel dankbaar voor zijn.

Gehaakte rode neusjes

TIP: wil je Rode Neuzen Dag ook een financieel zetje geven? Miss Pixie verkoopt gehaakte, rode neusjes aan € 3. Bestellen kan via: misspixiesblog@gmail.com.
Kende jij Rode Neuzen Dag al?

5 comments

  1. Rode neuzen dag is me ook bekend. Het is op zich schandalig dat we zoveel geld geven voor de fysieke pijnverlichting, maar niet voldoende oog hebben voor de psychische. Maar het eerste is natuurlijk net iets makkelijker op te lossen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s